четвер, 08 липня 2010 14:56

Британським учителям дозволили бити учнів

Британським учителям дозволили бити учнів

Нововведення в системі британської освіти: "Викладачі можуть застосовувати фізичну силу, але так, щоб не поранити підлітків", пише La Stampa.

Випускник Maidstone Grammar School, 50-річний міністр освіти Нік Гібб ознайомив націю з правилами, які мають на меті "врівноважити баланс влади між учнями і викладачами, яким пропонується застосовувати сильні заходи, коли необхідно відновити порядок у класі", пише видання.

Згідно з даними за минулий 2009 рік, з навчальних закладів Великої Британії були відраховані 2300 учнів за напади на викладачів чи товаришів, два викладачі з п'яти стали об'єктами насильства. Гібб, зі схвалення випускника Ітона Девіда Кемерона, вирішив закрутити гайки: "Тільки так ми зможемо захистити права тих, хто дійсно хоче удосконалюватися і вчитись".

Отже, відтепер "вчителі мають право застосовувати фізичну силу, з єдиною умовою - не поранити підлітків, - щоб перешкодити асоціальній поведінці. Друге: викладачі можуть втручатися не тільки, коли мова йде про застосування зброї, наркотиків, алкоголю, що передбачено діючими нормами, але і для того, щоб не допустити використання мобільних телефонів, mp3, електронних пристроїв, порнографічних матеріалів та інших предметів, що вважаються неприпустимими на заняттях. Третє: викладачі можуть застосовувати так звані "заходи по затриманню"? - - пише видання.

Покараний підліток може бути залишений у післяобідній час для проходження уроків по перевихованню. Четверте: вчителям, яких звинувачують у поганому поводженні або некоректній поведінці, забезпечується анонімність, щоб відвести від них наклеп.

Міністр освіти висловився і за введення з 2011 року в початкових і середніх навчальних закладах шкільної форми, пише автор статті.

Крістін Блауер, керівник профспілки вчителів, сухо прокоментувала нові правила: "Цілком справедливо вживати заходи проти підлітків, які переходять кордони, спроби сексуального насильства і використання ножів проти нас стали буденністю", - пише видання. Тільки університет Халла застеріг уряд від прийняття таких заходів: загроза тілесного покарання може призвести до того, що школярі будуть менше любити навчання і тому отримають менше знань.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Британським учителям дозволили бити учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути