понеділок, 21 червня 2010 17:00

"Самооборонка" Лук"янова поважає Жванію і хоче в коаліцію

"Самооборонка" Лук"янова поважає Жванію і хоче в коаліцію

Народний депутат від НУНС, член депутатської групи "Народна самооборона" Катерина Лук"янова не виключає можливості свого входження в парламентську коаліцію.

Про це вона повідомила в інтерв"ю УНІАН, в той же час відзначивши, що остаточне рішення з даного питання ще не приймала.

"Я думаю над тим, що треба шукати якийсь вихід із ситуації, що склалася. Я думаю над тим, що Табачник - ворог держави, і він не може знаходитися на своїй посаді, але опозиція нічого зробити з цього приводу не може", - відзначила Лук"янова.

За її словами, вона готова увійти у коаліцію, якщо її голос почують. "Тому якщо мій голос у коаліції почують, і це допоможе зняти з посади таких людей, як Табачник, то, можливо, я вступлю в коаліцію", - сказала вона. За її словами, остаточне рішення не прийнято, оскільки "я ще не маю відповідей на багато запитань".

Також Лук"янова відзначила, що приводом для роздумів про входження у коаліцію стало спілкування з народними депутатами, що увійшли до депутатської групи "Право вибору", яку очолює Давид Жванія (фракція НУ-НС, також член "Народної самооборони"), зокрема, Віктором Шемчуком і Сергієм Харовським. "Це люди, яких я дуже поважаю", - додала вона.

Лук"янова вважає безпідставними звинувачення лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка з приводу того, що нібито депутатам від опозиції за входження у коаліцію пропонують півтора мільйона доларів. "У мене питання - а пан Луценко ці гроші бачив?", - запитала депутат.

За її словами, "демократичний табір загубило навішування ярликів один на одного і нерозуміння позиції іншого". "Якщо думка одного відрізняється від думки іншого, то це не означає, що він ворог або продажний", - додала Лук"янова. Вона відзначила, що необхідно було "сісти і подумати і знайти якийсь вихід із ситуації".

"При нинішній ситуації в парламенті робити нема чого. Оскільки приходити тільки й реєструватися в парламенті і при цьому зовсім не виконувати свої обов"язки як депутата - це мене не влаштовує", - заявила Лук"янова. "Мене виборці не посилали, щоб я просто отримувала гроші в парламенті - заробітну плату, а для того, щоб я приймала якісь закони", - додала депутат.

Лук"янова підкреслила, що ні про які гроші за входження в коаліцію не йдеться. "Я на метро як їздила, так і їжджу. Людина, у якої півтора мільйона, на метро не їздить", - додала вона.

Відповідаючи на запитання, як вона почуватиметься в коаліції, проти якої недавно так активно виступала, зокрема, під час ратифікації харківських угод, Лук"янова підкреслила: "Я і зараз виступаю проти харківський угод, я не змінила свої погляди, але я вважаю, що саме Володимир Литвин винен у тому, що відбувається, адже Янукович декларував свою позицію давно, а спікер парламенту..."

Кажучи про групу "Народна самооборона" в парламенті України, Лук"янова відзначила, що "в останні два місяці група не збиралася і не обговорювала жодного питання, тому виникло питання про створення іншої групи, яка почне діяти, - "Право вибору". За її словами, до цієї групи на сьогоднішній день входять 11 народних депутатів. Вона сказала, що також увійшла до групи "Право вибору".

Нагадаємо, 18 червня до складу коаліції "Стабільність і реформи" увійшли шестеро народних депутатів з фракції "Наша Україна - Народна самооборона": Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський і Віктор Шемчук.

Зараз ви читаєте новину «"Самооборонка" Лук"янова поважає Жванію і хоче в коаліцію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути