понеділок, 21 червня 2010 11:29

Не всі соратники Луценка хочуть ліквідації "Самооборони"

Не всі соратники Луценка хочуть ліквідації "Самооборони"

Нардеп Катерина Лук"янова проти ліквідації "Народної "Самооборони".

Про це вона заявила Gazeta.ua, коментуючи слова лідера НС Юрія Луценка про те, що "Народна самооборона" у Верховній Раді буде ліквідована цього тижня.

"Я вважаю, що питання існування чи не існування групи, її ліквідації, переформатування має вирішувати з"їзд. На мою думку, "Самооборона" має право на існування і життя в подальшому", - сказала вона.

Водночас "нунсівець" Олесь Доній вважає, що "Народна Самооборона", як політичний проект потребує закриття, тому що більшість "самооборонців" перекинулися до коаліції.

"І потрібно визнати, що він (політпроект - ред.) не відбувся. І це повинні визнати люди, які ініціювали і керували, зокрема, і Юрій Луценко", - сказав Доній Gazeta.ua. - Але питання не лише про закриття, а й про моральну відповідальність".

На думку Донія, "Самооборони" як парламентської групи вже не існує.

"Її потрібно переоформити. Аналогічне заявили Тарас Стецьків, Генадій Москаль. Тому Юрій Луценко не ініціює ці питання, а йому лише доводиться підтримувати позицїї тих, депутатів із "Самооборони", які залишилися в опозиції", - сказав Доній.

За словами Донія, партія повинна сама приймати рішення, як рухатися далі і, чи потрібно об"єднуватися з опозицією.

"Те, що на цей момент фракція НУНС і БЮТ не спромоглися навіть очиститися, тобто виключити відступників зі свого складу, свідчить, що вони як політичні сили не здатні очолити опозицію. Тому, я вважаю, що зараз час для нових позапарламентських структур", - вважає Доній.

Зараз ви читаєте новину «Не всі соратники Луценка хочуть ліквідації "Самооборони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути