вівторок, 15 червня 2010 04:01

УТ-1 два тижні живе за московським часом

  Фото студії вечірньої програми ”Підсумки дня” на Першому Національному телеканалі. Ліворуч — програма від 1 червня 2010 року. Тоді ”Підсумки” востаннє подали правильний час початку передачі — 21.00. Праворуч — студія програми у неділю, 13 червня. На ній ч
Фото студії вечірньої програми ”Підсумки дня” на Першому Національному телеканалі. Ліворуч — програма від 1 червня 2010 року. Тоді ”Підсумки” востаннє подали правильний час початку передачі — 21.00. Праворуч — студія програми у неділю, 13 червня. На ній ч

"О, а що це? Помилка чи в країні годинники переводили? — здивовано запитує в суботу ввечері киянка 33-річнаГалина Усенко.

На годиннику в неї 20.59. У цей час Перший Національний телеканал розпочинає секундний відлік перед "Підсумками дня", своєю головною інформаційною програмою. Протягом 20 років вона розпочинається о 21.00. У суботу на той момент на екрані — 21.59. Неправильний час показують протягом усього ефіру.

— Російський годинник на УТ-1 я побачив пару днів тому, — згадує Григорій Мельник, 66 років, пенсіонер із села Могилівка Жмеринського району Вінницької області. — Здивувався, що вже 10 часов вечора. Глипнув на настінні часи в кухні, там — дев"ять. Новини закінчилися. Глянув ще на одні часи в комнаті. Там було півдесятого. Тоді до мене дойшло, що на УТ-1 показують російські часи. Тут дивуватися нема чого. Янукович продав вже часть Криму, скоро і всю Україну перепродасть. А там, дивись, нас і на російське врємя переведуть.

Вечірня програма "Підсумки дня" показала востаннє правильний час 1 червня 2010 року

На сайті http://tvline.biz викладено запис усіх вечірніх інформаційних програм Першого Національного телеканалу. Передивившись їх, "ГПУ" з"ясувала, що вечірня програма "Підсумки дня" показала востаннє правильний час 1 червня 2010 року. Від 2 червня й дотепер головна інформаційна програма транслює на всю країну час, який відповідає московському.

У відділі новин Першого Національного кажуть, що не помітили цього.

— Я передам випусковому редактору, що були претензії від вашої газети. Але я не бачу тут аж такої значної проблеми. До нас ніхто не звертався з цього приводу, — каже "ГПУ", сміючись у слухавку, журналістка служби новин. Назватися відмовляється. — У нас є шеф-редактор, от йому я і перекажу. Сама цього не бачила. Бо не дивлюся наших випусків.

Заступник генерального директора Національної телекомпанії Валід Арфуш, 39 років, так відповів на дзвінок кореспондента "ГПУ":

— А где неправильное время? Это в анонсе, что ли? В новостях? Я новостями не занимаюсь. Я курирую развлекательные программы. В новостях не видел подмены времени. Но узнаю, почему так.

"Вони "вже лягли і просять"

Левко Лук"яненко, 81 рік, колишній дисидент:

— Це ознака холуйства. Нова українська влада пристосовується в усьому до московщини. З точки здорового глузду це абсурд, бо суперечить астрономії. Україна в іншій географічній довготі. А вони хочуть сподобатися Москві й ось так роблять.

Оксана Забужко, 49 років, письменниця:

— По-моєму, вони там усі побожеволіли. Керівництво Першого Національного має бути звільнене за свідому дезінформацію населення країни. Бо вони "вже лягли і просять". Ще до того, як їм дали відмашку, вони поспішають догодити своєму панові. Хоча не думаю, що Медвєдєв вимагав від Януковича перевести Україну на московський час.

Євген Дудар, 77 років, письменник-гуморист:

— У суспільстві панує політичний хаос, а перші особи держави спрямовані на Москву. То я не здивуюся, якщо завтра будемо слухати на майдані Незалежності бій кремлівських курантів.

Олександр ГУНЬКО

Зараз ви читаєте новину «УТ-1 два тижні живе за московським часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути