субота, 05 червня 2010 14:38

Заборона мирних зібрань може призвести до диктатури - експерт

Заборона мирних зібрань може призвести до диктатури - експерт

Перед українцями постала загроза обмеження їхнього конституційного права на мирні зібрання. Вже прийнято в першому читанні і внесено для остаточного прийняття у Верховній Раді України законопроект N2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів", який звужує права народу на мирні зібрання.

"Справа в тім, що мирні зібрання уже забороняються, людей затримують. Ситуація погіршується. В законі, який хочуть прийняти, повідомлення про мирні зібрання треба подавати за 4 дні до органів місцевої влади. Зараз такі терміни не встановленні. Ще необхідно буде доводити, що ви Громадянин України і маєте на це право. А зараз суд за годину до початку зібрання може його взагалі заборонити" - каже Володимир Чемерис з інституту "Респоубліка".

Найближчим часом в країні почнуться протистояння з владою, прогнозує директор інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"Проект закону про мітинги відправлений на друге читання. Він порушує Конституцію України. Бо в ній чітко виписано – громадяни мають право на зібрання. Це пряма норма. І ніякий суд не може позбавити людину цього права. Бо це порушення статті п"ятої Конституції, де сказано, що народ є єдиним джерелом влади в Україні", - зазначив Соскін.

Заборона зібрань може призвести до диктату, як у Казахстані, Росії та Білорусі.

"У четвер, коли Янукович, як новий секретар компартії, розказував, що у нас все добре. А в Харкові саме в цей час хапали та били людей, які проводили мирні акції і захищали парк імені Горького. Також били у Дніпропетровську та у Києві. Українці розуміють, що до влади прийшли бандити та мафія, в яких куплені всі суди. А міліція перетворилась на Гестапо і скоро почнуться масові виступи з розгонами. Янукович, видно, забув, як сам привозив мітингувальників. Вони потім пів Києва сміттям закидали. А те, що закон буде прийнятий – це точно, бо в Раді сидять одні "тушки", які навіть самі не голосують. Один непотріб: бандити, проститутки. Їх давно треба розпустити. Заворушення будуть, але коли саме, восени чи взимку, сказати важно. Поки народ пасивний".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Заборона мирних зібрань може призвести до диктатури - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути