неділя, 23 травня 2010 15:31

Табачника згадали біля могили Миколи Міхновського

Табачника згадали біля могили Миколи Міхновського
Столична партійна організація Конгресу українських націоналістів вшанувала сьогодні на Байковому кладовищі в Києві пам"ять видатних державотворців. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.
Зо двадцятеро кунівців обійшли могили ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, голови Центральної Ради Української Народної Республіки Михайла Грушевського, лідерів Народного Руху України В"ячеслава Чорновола та КУНу - Ярослави Стецько.
Клали по дві білі гвоздики біля їхніх могил та біля надгробків президента Української Головної Визвольної Ради Кирила Осьмака, письменника Василя Стуса та дослідника Голодомору Джеймса Мейса. Хором говорили "Героям слава!".
Гімн України співали під акомпанемент мобільного телефону. Аби зробити так, хтось із присутніх набирав номер мобільного журналістки Оксани Кутонкіної, редактора сайту "Конфлікти і закони". Оксана піднімала телефон уверх. Гімн співали, поки на мобільнику звучав рінгтон.
Поки ходили між могилами, говорили в основному про політику. Кілька разів висловлювали тези, що зараз при владі в Україні перебуває "кримінал", тому українці повинні об"єднуватися.
Редактор газети "Слово" Олександр Сопронюк обурився біля могили Миколи Міхновського, пригадавши історію з 2003 року.
- Тоді, у 2003 році, я прийшов до мого однокурсника Діми Табачника, з яким навчався разом. Звернувся до нього, аби профінансував пам"ятник Міхновському. На що Табачник відповів: "Міхновський - опосередкований і примітивний чоловік. Держава зараз не може виділити грошей на це". Коли я вже вийшов з кабінету, то почув, як Табачник звертався до свого приятеля Діми Гордона. Казав Гордону: "Та що ти з них хочеш? Українці - ментально хвора нація". (Протягом 2002 - 2003 років Дмитро Табачник працював віце-прем"єр-міністром в уряді Віктора Януковича - Gazeta.ua).
Організатор заходу Ігор Лісодід розповів, що вчора у Каневі на Черкащині всіх представників від КУНу "фільмували на плівку". Це сталося під час вшанування 149-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка.
- Чи робило це СБУ, чи якісь інші структури, я не знаю, - каже Ігор Лісодід.
Якихось конфліктів на кладовищі не було. Ніхто з відомих політиків та парламентарів на Байкове кладовище не прийшов. Столична організація КУНу втретє відзначила День Героїв.
День Героїв встановила ще в 1940 році Організація Українських Націоналістів (ОУН). Зробила так, аби вшанувати пам'ять відважних борців, які загинули в травні. Серед них - засновник і Провідник ОУН полковник Євген Коновалець, ідеолог державної самостійності Микола Міхновський, керівник української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симон Петлюра.
Представники національно-патріотичних організацій вважають, День Героїв має бути офіційним державним святом.
Зараз ви читаєте новину «Табачника згадали біля могили Миколи Міхновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути