пʼятниця, 30 квітня 2010 02:08

Шпроти обгортають на ніч ковдрою

— Купую невелику заморожену салаку. Ось за цю заплатила 7 гривень, — показує пакунок Світлана Гнідаш, 50 років, із райцентру Сосниця на Чернігівщині. — Розморожую, відрізую голови, чищу нутрощі. Роблю з неї домашні шпроти. Півкаструлі вийде. А якби купувати, то за 7 гривень — маленька баночка.

Світлана Петрівна в літровій посудині заварює міцний чорний чай. Відціджує його і заливає ним рибу. Це потрібно, аби вона стала коричневою. Далі солить рибу, додає спеції та чотири ложки олії.

— Спеції можна додавати різні — хто які любить, — кидає в каструлю перець-горошок. — Якщо всипати трохи карі, шпроти матимуть червонуватий відтінок. Страву ставлю на маленький вогонь варитися на 1,5 години. Потім каструлю обгортую ковдрою і лишаю в теплі на ніч. До ранку всі кісточки розм"якнуть. Буде смачніше, хоч їсти можна одразу після того, як звариться.

Домашні шпроти можна робити також із кільки.

Зараз ви читаєте новину «Шпроти обгортають на ніч ковдрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути