середа, 07 квітня 2010 09:13

Під Білою Церквою побудують вантажний аеродром за $150 мільйонів

Під Білою Церквою побудують вантажний аеродром за $150 мільйонів

Долю багатомільйонного проекту винесено на сільський референдум.

Американський інвестор готовий вкласти $150 мільйонів e практично непрацюючий військовий аеродром під Білою Церквою і створити тут сучасний центр вантажних авіаперевезень.

Але проти реконструкції виступають жителі села Фурси. Вони бояться, що таке сусідство обернеться катастрофою.

За санітарними нормами відстань від злітно-посадочної смуги до житлових споруд повинна бути три кілометри. Але якщо вантажний термінал все-таки запустять, то місцеві жителі копатимуть картоплю під шум літаків і спостерігатимуть за їх посадкою з вікон своїх будинків. Тому що від аеродрому до села немає і кілометра.

Дитячий садок села теж знаходиться в небезпечній трикілометровій зоні. Але про його перенесення в інше місце мова навіть не йдеться. Більш того, садок побудували тут в 80-х роках минулого століття, коли аеродром вже існував.

"Проект пройшов всі перевірки" - каже Василь Лопата, що представляє інтереси інвестора. І запевняє, що місцевим жителям переживати не варто.

За словами голови сільради села Фурси Миколи Фурсенко, в наближеності аеропорту є і свої переваги. Інвестор обіцяє працевлаштувати двом тисячам осіб. А робота тут потрібна багатьом.

Зовсім скоро в селі проведуть референдум. Люди скажуть своє "за" або "проти" такого сусідства. Втім, їх голос буде тільки дорадчим. Остаточне рішення ухвалить керівництво Білоцерківського району.

Два роки тому вже повідомлялося, що у Київській області можуть з"явиться два нові аеропорти - вантажний і пасажирський. Побудувати новий пасажирський аеропорт поблизу села Велика Бугаївка, а також вантажний аеродром - в районі Білої Церкви пропонував тодішній міністр транспорту і зв"язку України Йосип Вінський.

Варто також зазначити, що близьке розташування аеропортів несе небезпеку падіння літаків на житлові будинки. Подібна трагедія мало не сталася 23 березня 2008 року близько 15:30 (через 15 хвилин після зльоту), коли літак-амфібія "Аеропракт-24" з невстановлених поки що причин увійшов у штопор і врізався в землю у лісосмузі в 42-х км від Києва, біля села Наливайківка Макарівського району.

NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Під Білою Церквою побудують вантажний аеродром за $150 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути