понеділок, 02 листопада 2009 10:09

Яценюк: В епідемії більше політичних причин, ніж медичних

Яценюк: В епідемії більше політичних причин, ніж медичних

Глава уряду Юлія Тимошенко знала, що до України йде грип, але не діяла. Про це заявяє народний депутат України і член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров"я Арсеній Яценюк, який перебуває з гуманітарною місією в регіонах Західної України.

"Де три тижні тому були? Хто несе відповідальність за мільйони українців і навіщо тоді Україні уряд?" - сказав він.

Як повідомили в прес-службі політика, в інтерв"ю журналістам після відвідин однієї з лікарень Яценюк відзначив, що в нинішній ситуації найважливіше - боротися з панікою і істерикою.

"Медичні працівники знають свою справу, вони здатні забезпечити нормальний рівень медичних послуг для українців. Те, що я бачу зараз, мене переконує тільки в одному - медичні працівники спокійні і здатні забезпечити і виконати свою функцію", - сказав політик.

Яценюк відзначив, що статистика захворювань цього року не відрізняється від торішніх показників: "Немає поки що епідемії. Якщо подивитися статистику за останні дев"ять років - вона однакова. Є окремі випадки, є деяке загострення інфекційного захворювання, але це не означає, що потрібно оголосити повний епідеміологічний стан по всій Україні".

"Менше істерики і більше роботи. І все буде добре", - відзначив політик.

Народний депутат бачить в нинішній ситуації, коли вже декілька днів в країні нагнітається паніка і істерія, більше політичних причин, ніж медичного обгрунтування.

"Тут якась специфічна ситуація. Я б її назвав медико-политична. І тут треба розібратися, чого тут більше: політики або медицини. Мені здається, що, мабуть, політики", - говорить Яценюк.

Політик підкреслив, що спекуляцій навколо теми епідемій значно більше, чим реального захворювання. Він вважає "дуже дивним те, чому епідемія в Україні розгорілася саме в західних областях, де йде найбільша битва за електорат".

"Обов"язково потрібно розібратися, звідки взагалі узявся в Західній Україні цей вірус. Чому не встановлений ще об"єкт і звідки він був завезений? Чому захворюваності немає в сусідніх країнах? Чому мовчить Світова організація охорони здоров"я?", - відзначив народний депутат.

Політик переконаний, що відповідальність за ситуацію, що склалася, повинен нести Кабінет міністрів.

"З цього потрібно зробити висновки, у тому числі і політичні. Абсолютно зрозуміло, що ще три тижні тому уряд знав про те, що є загроза загострення епідеміологічної ситуації. Де три тижні тому були? Хто несе відповідальність за мільйони українців і навіщо тоді Україні уряд?" - сказав він.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні зафіксована смерть 60 осіб від епідемії грипу. Випадків зараження "свинячим" грипом офіційно підтверджене 14.

Всього в Україні зареєстровано більше 92 тис. хворих грипом, з них більше 38 тис. дітей, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: В епідемії більше політичних причин, ніж медичних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути