середа, 05 серпня 2009 08:19

Коктейлем "Яценюк" слід починати вечірку, а з "Черновецьким" не жартувати (ФОТО)

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Бармен київського ресторану BSB Ігор Семченко готує коктейль ”Ющенко”. У першому ряду зліва направо виставлені коктейлі ”Медведєв”, ”Янукович”, ”Обама”, ”Яценюк” та ”Симоненко”
Бармен київського ресторану BSB Ігор Семченко готує коктейль ”Ющенко”. У першому ряду зліва направо виставлені коктейлі ”Медведєв”, ”Янукович”, ”Обама”, ”Яценюк” та ”Симоненко”

Алкогольні коктейлі, названі прізвищами політиків, придумали бармени київського ресторану BSB. Презентацію напоїв влаштували минулої середи.

— Выбрали самых популярных современных политиков, — 31-річний бармен Ігор Семченко на прізвисько Сєня розставляє на столі келихи з коктейлями. — Каждому подбирали вкус и цвет под характер.

Коктейль "Ющенко" двокольоровий — жовтий і блакитний. "Медведєв" має кольори російського прапора — білий, синій і червоний. Напій "Янукович" — білий-голубий, "Тимошенко" — білий. "Обама" та "Черновецький" — темних кольорів.

— Коктейль "Обама" — молодіжний, але міцний. В його основі віскі бурбон та джим-бім. Після нього хочеться вести серйозні розмови, — розповідає Семченко. — "Янукович" — міцний коктейль, бо це сильний чоловік. "Ющенко" — легенький, м"якенький, а "Медведєв" — солодкий і міцний. Наймолодіжніший напій — "Яценюк", бо він із політиків наймолодший. Знизу в ньому лікер калуа, потім кавунний лікер, грамів 5 апельсинового фрешу, а зверху єгермастер — німецька трав"яна настойка, корисна для шлунка. Із цього коктейлю треба починати вечірку.

Каже, найміцніший із коктейлів — "Черновецький":

Перед виборами жоден політик із чаркою не засвітиться

— Там знизу ментоловий лікер і самбука. Інші інгредієнти — секрет. Але "Черновецького" треба пити без інших коктейлів, бо дуже міцний.

— Главное не пить его вместе с "Луценко", — сміється рудий відвідувач ресторану.

Троє дівчат на білих диванах по черзі пробують коктейлі, що розносять офіціанти.

— "Яценюк" сподобався найбільше, він — найлегший, — каже 25-річна Лілія. — А від "Черновецького" аж очі на лоб полізли. Цікаво було б подивитися на політиків, які б їх пили.

— Перед виборами жоден політик із чаркою не засвітиться, — махає рукою подружка Лілії.

Співак 33-річний Едуард Приступа з гурту "НеДіля" за весь вечір не спробував жодного коктейлю.

— Я за кермом, — пояснює. — Більше люблю безалкогольні. Іноді готую мохіто, але по інтуїції, бо жодних рецептів не знаю. Змішую тонік, м"яту, фруктові лікери, часом додаю гранатову горілку. А мій фірмовий коктейль — "Кінограф". Придумали його з друзями, як Різдво святкували. До 25 грамів лікеру амаруло додаємо 25 грамів чорної горілки. Він чорно-білий виходить, неміцний. Я взагалі мало п"ю. Коли трохи зловживаю, дзвоню коханій і прошу забрати мене на таксі. Вона без жодних запитань приїжджає. Потім навіть розбір польотів не влаштовує. Її Юля звати, Володимирівна, — підморгує.

Зараз ви читаєте новину «Коктейлем "Яценюк" слід починати вечірку, а з "Черновецьким" не жартувати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути