пʼятниця, 31 липня 2009 07:29

"У Молочках не сховаєшся, у нас кожен десятий — продажна шкура"

  Анатолій Пивовар помітив працівників Служби безпеки України, які готувалися до затримання екс-генерала
Анатолій Пивовар помітив працівників Служби безпеки України, які готувалися до затримання екс-генерала

— У Молочках ні від кого не сховаєшся, — каже Василь Кищук, сусід Олексія Пукача. — Тут кожен десятий — шпійон, продажна шкура. Здають із потрохами. На собі це не раз чуствував: не встиг у бар зайти, як жінка вже знає. Але Петро якщо скоїв злочин, хай отвічає.

Головного підозрюваного у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе екс-генерала Олексія Пукача затримали в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області 21 липня. Працівники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури кілька днів провели у селі — проводили спецоперацію.

— Оце коли есбеушники тут були, то ми ж не знали, хто вони, — розказує 58-річна Галина Федчук. — Думали, що якісь наркомани. Підемо спросимо, вони кажуть: "Не бійтеся, ми на спецзаданії". Яке до біса спецзаданіє?

Працівники СБУ кілька днів жили в селі.

— У мене в кущах біля хати стояли машиною, — сміється Анатолій Пивовар, 51 рік. —  Але так стояли, що їх видно було. Хіба так спецоперацію проводять? Тре сісти десь у засідці з бінокльом, карабіном і лежати там. Видно, Петро це теж бачив, бо три дня нікуди не виходив. Я підійшов до тих мордоворотів, представився госбезопасностью Росії і питаю: хто ви такі? Кажуть: не переживайте, від нас проблем не буде і ше глибше в кущі заїхали.

Пивовар записав номери машин підозрілих чоловіків і зателефонував у міліцію.

— Ті сказали, що переді мною вже бригадир тракторної бригади дзвонив.

Затримували Олексія Пукача ввечері. Сусідські дівчата бачили, як все відбувалося.

— Ми з подругами вечером дивилися випускний на відео, — згадує 17-річна Ганна Кулініч. — Почали машини з"їжджатися — "ланос", "газельки". Десь зо п"ять авто було. Ми знали, що до Андрія — сина тьоті Ліди — мала приїхати його нєвєста, то вийшли подивитися, бо нам це інтересно. А там якісь мужики, чимало їх повибігало. Ми до ночі дивилися, але Петра не бачили.

Василь Кищук був понятим.

— Петро куртку взяв, спортивний костюм, — розказує. — Один есбеушник був у хаті, а двоє надворі. Я ще їм кажу: "Хлопці, вам хтось підсказав, що він тут? Може, ви не Пукача берете?" Вони сміються, отвєчають, шо Пукача.

Зараз ви читаєте новину «"У Молочках не сховаєшся, у нас кожен десятий — продажна шкура"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути