четвер, 30 липня 2009 17:25

Григорій Кіріченко солив та в"ялив рибу в сараї

Автор: фото надане ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області
  Приватний підприємець Григорій Кіріченко (у центрі сидить) з села Світлогірське Кобеляцького району зважує рибу, яку в нього вилучили співробітники обласної податкової міліції. Чоловік незаконно солив та в’ялив рибу в своїх сараях
Приватний підприємець Григорій Кіріченко (у центрі сидить) з села Світлогірське Кобеляцького району зважує рибу, яку в нього вилучили співробітники обласної податкової міліції. Чоловік незаконно солив та в’ялив рибу в своїх сараях

Понад 2 т живої та переробленої риби 22 липня вилучили правоохоронці в господарстві 45-річного Григорія Кіріченка з села Світлогірське Кобеляцького району.

Григорій працював на заводі з переробки риби. Набувши там навичок, у 1990-х почав власний бізнес.

— У нього була законна ліцензія на вилов риби з Дніпродзержинського водосховища та її реалізацію. На нього працювали три бригади рибалок, які одразу на місці її продавали, — розповідає інспектор з обласної міліції Поліна Ларіна. — Але не було жодних дозволів ветеринарної та санітарної служб на переробку риби в домашніх умовах. Продавав її без досліджень лабораторії ветмедицини, експертної оцінки якості продукції та необхідних супровідних документів на реалізацію. Пояснював, що влітку впав попит на живу рибу. І щоб не псувалася, почав її переробляти. За власними підрахунками, через вилучення продукції того дня він утратив близько 20 тисяч гривень.

Чоловік переробляв сім видів риби — карасів, коропів, сомів, линів, судака, плотву, густирів. У підсобних приміщеннях її в"ялив і солив. Реалізовував на ринках Дніпропетровщини.

Того дня втратив 20 тисяч гривень

— В одному сараї висіла в"ялена риба, в іншому — у холодильних камерах зберігав живу рибу, а в підвалі в бочках — засолену, — продовжує Ларіна. — Обладнання начебто й на високому рівні. Але в тих сараях брудно, туди заходять кури, висять липкі стрічки для мух. Кілька в"ялених і сухих рибин лежали на підвіконні з павутиною та іржавими цвяхами. Хвалився, що в нього смачна риба. Думаю, місцеві любителі пива до нього частенько навідувалися.

Кіріченко має дружину й сина. У селі його захищають.

— Добрий підприємець. Завжди допомагає нам коштами в різних заходах, — каже сільський голова Наталія Петренко. — Зараз кожен виживає, як може.

У Григорія Кіріченка вилучили всі знаряддя для переробки продукції. Його оштрафують на суму від 340 до 680 грн.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Кіріченко солив та в"ялив рибу в сараї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути