четвер, 04 червня 2009 16:55

У Гарварді відкриють кафедру гомосексуальних дисциплін

У Гарварді відкриють кафедру гомосексуальних дисциплін
У Гарвардському університеті буде створена кафедра по вивченню гомосексуальних, бісексуальних і транссексуальних дисциплін. Це перша подібна академічна кафедра в США.

Грант на організацію кафедри в 1,5 мільйона доларів виділило Гарвардське товариство геїв і лесбіянок. У це товариство входять студенти, випускники університету і професора (всього 4700 осіб). Названа кафедра буде на честь відомого гарвардського викладача-гея і літературного критика Френсіса Отто Маттісена, який помер в 1950 році.

Керівництво університету заявило, що для навчання студентів запрошуватимуться загальновизнані експерти по сексуальних меншинах. Кафедра почне роботу вже в 2010 році. Очікується, що курс триватиме один семестр.

"Кафедра не буде тимчасовою, вона створюється в гарвардській "кузні" інтелектуалів раз і назавжди", - говорить Мітчелл Адамс, випускник університету і організатора збору коштів.

Як відзначає британська The Guardian, створенням постійної кафедри, присвяченої проблемам сексуальних меншин, Гарвардський університет намагається надолужити згаяне. Хоча в інших американських університетах поки немає подібних кафедр, дисципліни про різні аспекти гомосексуальних відносин там викладаються давно (проте автор замітки в The Guardian пише, що для самого Гарварду почалася "нова ера").

Піонером в цій царині став Міський університет Нью-Йорку в 1986 році. Потім спецкурси про гомосексуальні відносини з"явилися в Єльському університеті і десятці інших вищих учбових закладів США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Гарварді відкриють кафедру гомосексуальних дисциплін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути