пʼятниця, 24 квітня 2009 10:44

Пропонують ввести штрафи за пропаганду гомосексуалізму

Пропонують ввести штрафи за пропаганду гомосексуалізму

Рух проти нелегальної імміграції (РПНІ) звернувся в Мосдерждуму з пропозицією ввести в столиці адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму, повідомив лідер РПНІ Олександр Бєлов.

"Формально ми не маємо права законодавчої ініціативи, оскільки є не зареєстрованим рухом, а просто групою громадян. Але відповідне звернення депутатам Мосдерждуми направлене на те, щоб вони внесли подібного роду законопроект у зв"язку із сподіваннями мас", - заявив Бєлов.

На його думку, в даний час ситуація в столиці така, що московська влада не може заборонити проведення гей-параду на підставі закону.

"Насправді, уряд Москви вимушений йти на порушення закону, наприклад, про свободу масових маршів. Щоб цього не робити, потрібно просто назвати речі своїми іменами. Наприклад, в Рязані такий закон давно ухвалений", - сказав Бєлов.

На його думку, якщо в Москві буде прийнятий законопроект, то "можна буде із спокійною совістю відмовляти товаришам займатися агітацією і пропагандою гомосексуалізму".

Бєлов заявив, що пропонується "не кримінальна, а саме адміністративна відповідальність". "Це повинен бути толерантний, коректний законопроект, що передбачає штрафи за пропаганду і агітацію гомосексуалізму", - сказав він.

Стосовно реакції московської влади на ідею РПНІ, Бєлов підкреслив, що все відбувається відповідно до вимог законодавства. "Вони відреагували згідно із законом. Поступила пропозиція громадян і, наскільки мені відомо, вона передана в профільний комітет. Там його розглянуть і винесуть свою резолюцію".


На відміну від традиційних російських націоналістів, які пропагували перш за все антисемітизм і антиамериканізм, РПНІ зробило ставку на ісламофобію і розпалювання ненависті до "прибульців з Півдня".

З моменту створення і до 17 травня 2008 року координатором РПНІ-Росія був Володимир Басманов. 12 липня 2008 року на 1 Всеросійському З"їзді РПНІ головою Руху обраний Олександр Бєлов (Поткін).

РПНІ було одним з основних організаторів "Російського маршу" 4 листопада 2005 і 2006 року, який був названий опонентами "фашистською ходою".

Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пропонують ввести штрафи за пропаганду гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути