середа, 13 травня 2009 19:03

Лесбіянкам відмовили в реєстрації шлюбу

Автор: фото: REUTERS/Alexander Natruskin
  Ірина Шпітько та Ірина Федотова-Фет (праворуч) після відмови в московському РАЦСі збираються розписатися в Канаді
Ірина Шпітько та Ірина Федотова-Фет (праворуч) після відмови в московському РАЦСі збираються розписатися в Канаді

12 травня в Москві намагалася зареєструвати шлюб 32-річна бізнес-вумен Ірина Шпітько та 30-річна піарниця Ірина Федотова-Фет. Під Тверський РАЦС вони скликали журналістів. Під"їхали на Audi TT. Таке авто коштує від $60 тис. (450 тис. грн).

Шпітько вбралася в білий брючний костюм, Федотова-Фет — у чорний. В обох у руках були білі букети та паспорти.

— Ми хочемо бути, як усі люди, — каже Федотова-Фет. — Натурали хочуть — розписуються, не хочуть — живуть у цивільному шлюбі. А ми не можемо обирати. Ще ми хочемо дітей. Без реєстрації матір"ю визнають тільки одну з нас.

Жінки познайомилися п"ять років тому в Сочі. Шпітько звідти родом, а Федотова-Фет приїхала відпочивати. Живуть разом два роки.

— Це було кохання з першого погляду, — згадує Федотова-Фет. — Наші почуття пройшли перевірку не тільки часом, а й протистоянням обивателям. Нам погрожували фізичною розправою. Не кажучи вже про косі погляди і матюки.

— Я схвалюю вибір Ірини, — каже її молодша сестра Ольга Шпітько. — У мене наче ще одна сестра з"явилася.

Проте заяву в закоханих у РАЦСі не прийняли. За російським Сімейним кодексом укладати шлюб можуть лише чоловік і жінка. Шпітько та Федотовій-Фет не видали бланк для заяви. Жінки задекларували свій намір побратися на чистому аркуші паперу. За годину їм видали письмову відмову.

— Ми з цією відмовою підемо в суд і дійдемо навіть до Страсбурга, — заявив адвокат пари, гомосексуаліст Микола Алексєєв. — Не РАЦСу вирішувати, кому одружуватися, а кому ні. І взагалі, у нас є суддя сімейного суду в канадському місті Торонто. Він уже чекає нас, щоб зареєструвати цей шлюб. Жінки поїдуть туди після гей-параду в Москві 16 травня. Прикро, що одружать їх в іншій країні, а не на батьківщині.

Зараз ви читаєте новину «Лесбіянкам відмовили в реєстрації шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути