четвер, 07 травня 2009 19:58

Міністр навідався до Тального

Міністр культури Василь Вовкун у супроводі губернатора Олександра Черевка відвідав у понеділок Тальнівський район. Спочатку вони заїхали в село Легедзине, де оглянули експозицію Музею трипільської культури.

— Найбільше міністру сподобався трипільський танець у виконанні нашого хореографа Віталіни Лелеко та місцевих школярок, — розповідає директор заповідника "Трипільська культура" 44-річний Владислав Чабанюк. — Він навіть сказав, що це буде найкращий номер на звітному концерті Черкаської області в Києві.

У Тальному Вовкун поїхав подивитися на мисливський палац графів Шувалових. Ця пам"ятка — частина програми "Золота підкова Черкащини". Палац другий рік  не ремонтують через брак коштів.

— Сподіваємося, що після цієї поїздки крига скресне і гроші з"являться, — каже перший заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Анатолій Комар. — Міністрові краще раз побачити, ніж десять разів почути. Хоча гарантії ніхто не дає.

Насамкінець Вовкун захотів подивитися на Тальне з висоти пташиного польоту. Для цього піднявся на дзвіницю церкви святих Петра і Павла.

За останні 10 років це перший приїзд члена уряду до Тального. Торік до райцентру із приватним візитом завітав керівник Нацбанку Володимир Стельмах. 2007-го на відкриття храму в селі Криві Коліна прибули високопосадовці з Росії — міністр у справах національностей та заступник міністра внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Міністр навідався до Тального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути