середа, 11 лютого 2009 17:40

Церковні дзвони привезли на джипі

Підприємець із Дніпропетровська Микола Базарний купив за 20 тис. грн п"ять дзвонів для новозбудованої церкви Святого Юрія у місті Кобеляках Полтавської області.

— Торік улітку їхав машиною. Ледь не щодня по роботі проїжджаю через Кобеляки. Побачив священика, який голосував. Вирішив підвезти, — згадує Базарний. — Так познайомилися з отцем Дмитром Кулічковським. Пожертвував йому 200 гривень. А він почав рахувати, скільки купить на ці гроші цементу. Тоді я повірив, що отець справді будує церкву, а не випрошує гроші на свої потреби. Знаєте, я бізнесмен, усякого в житті бачив, — розказує Базарний.

Восени підприємець приїхав на будову. Біля церкви він побачив бороданя, який складав у штабелі вивантажену цеглу. Бізнесмен спочатку не впізнав священика.

— Я ж був не в рясі, а в куфайку засмальцовану вдягнутий, — весело розповідає отець Дмитро. — Пан Микола почав розпитувати, чим він може допомогти церкві. Я сказав, що мрію придбати для храму дзвони з Київо-Печерської лаври. Він пообіцяв купити.

Через 4 місяці Микола Базарний виконав свою обіцянку. На урочисте вручення дзвонів бізнесмен приїхав із дружиною. Покупку привіз у багажнику джипа "Тойота-Лендкрузер". Один із них важив 60 кг. Його вивантажували двоє людей.

Зараз ви читаєте новину «Церковні дзвони привезли на джипі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути