Готуйте сани влітку: зима буде вкрай важкою і дорогою

Блекаути, здорожчання пального і харчів - лише неповний перелік проблем, що очікують на нас наступної зими. Що робити?

Директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко вважає, що наступні два роки українці житимуть із дефіцитом електроенергії, навіть якщо найближчим часом Україні вдасться усунути та відновити певні пошкодження генерації. І це, на жаль, без урахування того, що російські окупанти завдадуть нових, руйнівних ударів по українській енергетичній системі. А такий ризик є, і він дуже великий. Особливо критична ситуація у цьому сенсі для мешканців прикордонних із Росією українських регіонів. З того ж Білгорода до того ж Харкова ракета летить надто швидко, щоб її можна було перехопити.

А це означає, що якщо бойові дії не закінчаться до кінця осені, то зима для десятків мільйонів українців буде дуже тяжкою. В усіх сенсах слова. Інженер нашого будинку вже повідомив, що, швидше за все, буде злита вода, щоб труби опалення не лопнули цієї зими через те, що обігрівати їх не буде чим. Він сам планує переїхати до родичів, у приватну оселю, де є хоча б можливість опалювати житло дровами.

...існує великий ризик дефіциту бензину та дизелю, особливо ближче до зими, зростання цін на нього. Зростуть і ціни на електроенергію. А значить - зростуть ціни на продовольчі товари

Адже є ще й економічний аспект. Очевидно, що існує великий ризик дефіциту бензину та дизелю, особливо ближче до зими, зростання цін на нього. Зростуть і ціни на електроенергію. А значить - зростуть ціни на продовольчі товари. На жаль, все це означає і закриття багатьох торговельних об'єктів через нерентабельність. А значить - зростання безробіття. І все це накладеться на холод у квартирах, на необхідність виживання у жахливих умовах. Безумовно, українцям було б легше перенести всі ці труднощі, якби на фронті справи йшли добре та ЗСУ звільняли окуповані території країни. Але цього також немає. Навпаки - є ризик втрати нових територій. І все це, разом, ставить під сумнів твердження низки аналітиків про те, що у війні на виснаження Україна вистоїть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі