Сотні мільйонів замість укріплення Вовчанська - пішли в асфальт. Знову?

"Велике будівництво" триває. Ані війна, ні десятки тисяч жертв не відбили у влади бажання і далі вкидати дурні гроші в дороги. Що далі?

Вдумайтеся в масштаб дурості чи жадібності: біля Вовчанська весь останній рік безперервно велося будівництво доріг, укладання нового асфальту, прокладання мостів. Знаєте, скільки було виділено коштів на все це? Близько 370 мільйонів гривень. Ще раз: 370 мільйонів гривень було витрачено на благоустрій району, з якого нині масово виїжджають мешканці. Про те, що безглуздо витрачати стільки, у період війни та поблизу російського кордону, на асфальт та дороги - буквально кричали багато українських політиків, експертів, журналістів. Але зрештою - гроші були виділені. А тепер Юрій Бутусов звертається до мерів найбільших міст із проханням про термінове виділення допомоги тим, хто воює на харківському напрямі.

...до середини літа цього року у Костянтинівці запланували поточний ремонт однієї з найдовших вулиць міста. Заплатити готові майже 50 мільйонів гривень

Адже така ж безглузда ситуація склалася і в інших куточках України, що знаходяться поблизу лінії фронту. Так, до середини літа цього року у Костянтинівці запланували поточний ремонт однієї з найдовших вулиць міста. Заплатити готові майже 50 мільйонів гривень - стільки коштуватиме оновлення старого асфальту. Про це журналісти "Вільного радіо" дізналися з тендеру, оголошеного у Костянтинівському управлінні комунального господарства.

Зазначимо, нещодавно константинівські чиновники уклали контракт на ремонт двох шляхів за 15 мільйонів гривень. Планують оновити асфальт та узбіччя на вулицях Чехова та Калмикова. А в Краматорську планують відремонтувати шляхопровід за понад 32 мільйони гривень. Тамтешні чиновники також шукають підрядника, якому віддадуть гроші. Так, "велике будівництво" продовжується і зараз, коли російська армія просувається вже й у харківському напрямку.

Все йде у суворій відповідності до відомої заяви Володимира Зеленського, який незадовго до повномасштабного російського вторгнення чітко сказав: "Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги". До речі, про збільшення армії. Півроку Верховна Рада, яка може працювати в "турборежимі", коли це потрібно правлячій партії "Слуга народу" та президенту Володимиру Зеленському, мусолила і не ухвалювала закону про мобілізацію. Хоча, звільнений із лав української армії, колишній голова ЗСУ Валерій Залужний часто і голосно вказував на те, що поповнення на фронті життєво необхідне.

...Володимир Зеленський усунув політичного конкурента в особі Залужного. А українська влада, побоюючись обвалу рейтингів, тягла з ухваленням закону про мобілізацію

У результаті Володимир Зеленський усунув політичного конкурента в особі Залужного. А українська влада, побоюючись обвалу рейтингів, тягла із ухваленням закону про мобілізацію. Він все-таки був прийнятий, але дуже пізно і в обурливій для громадськості формі. "В'язень знає свій термін покарання. Більше того, він може вийти з в'язниці достроково. Український воїн не має законного варіанту повернутися додому, окрім як внаслідок поранення", - цитували українські ЗМІ військовослужбовця Романа Гаська.

Та й останнє. На початку травня на концерті "Кварталу'95" було показано номер, у якому актори у формі та з шевронами офіцерів Збройних сил України здійснюють нестатутні дії. Під час виступу актори мацають груди та стегна, лізуть на руки і навіть облизують вуха. Кварталівці не вперше потрапляють у скандал такого роду. Адже це - особистий проєкт президента України Володимира Зеленського.

У результаті група народних депутатів від партії "Європейська Солідарність" звернулися до СБУ з приводу порушення "95 кварталом" ст.435-1 та ст.114-1 Кримінального кодексу України. Подання до СБУ з приводу образу честі та гідності військовослужбовців коміками та авторами "95 Кварталу" підписали, окрім Володимира Ар'єва, Софія Федина, Михайло Бондар, Ірина Геращенко, Іванна Климпуш-Цинцидзе, Ірина Фріз, Марія Іонова, Олег Синютка і Артур Гера.

Не знаю, чим закінчиться цей скандал, але все українське суспільство бачить, що оточення президента України та оточення його оточення не воюють, хоч і люблять рядитися у військову форму. І це при тому, що українська влада вимагає відправляти на фронт усіх поспіль, намагаючись дістати молодих людей, які навіть виїхали з країни. Все це, починаючи від жахливих корупційних скандалів разом із жахливими ж провалами під час підготовки до відбиття повномасштабного російського вторгнення та нинішнього наступу російських військ на харківському напрямку, бачать і союзники України.

...вони не скоротять допомогу країні, а навпаки - збільшать її. Бо йдеться про загрозу, яка походить від Росії для всієї Європи. Але ставлення до президента України Володимира Зеленського вже суттєво змінилося

Ні, вони не скоротять допомогу країні, а навпаки – збільшать її. Бо йдеться про загрозу, яка походить від Росії для всієї Європи. Але ставлення до президента України Володимира Зеленського вже суттєво змінилося. І в цьому сенсі доречно нагадати, що порівняно недавно всесвітньо відомий журнал Time опублікував рейтинг найвпливовіших людей світу за 2024 рік. Журнал розділив цей рейтинг на категорії: "Піонери", "Артисти", "Лідери", "Ікони", "Новатори" та "Титани".

Так от, у цьому номері не було Володимира Зеленського, та натомість був голова Офісу президента України Андрій Єрмак. І це, за великим рахунком, було тонким тролінгом чинного президента України з боку журналу Time, де відкрито продемонстрували свою поінформованість про реальний стан справ в Україні. Про це, до речі, тоді написав і вже згадуваний вище Бутусов. За його словами, Зеленський давно вже не є самостійним керівником, натомість більшість політичних та кадрових рішень в Україні приймає Єрмак.

"Єрмак - політичний авантюрист, тісно пов'язаний з РФ, що кришує найбрудніші корупційні схеми у владі, суддів, силовиків, митницю, податкову, фактично вирішує долю країни з таких важливих питань. Саме Єрмак брехав всій країні про всеосяжне перемир'я, а фактично діяв на користь Росії, системно зриваючи підготовку до війни, зриваючи всі оборонні заходи", стверджував тоді Бутусов. Згадати ті його звинувачення на тлі нинішнього стану справ на харківському напрямку було б дуже доречно. І все це не додає авторитету Зеленському зараз, за місяць до саміту світу у Швейцарії. Що ж буде за місяць, на момент його початку - прогнозувати дуже складно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі