Санкції санкціями, а криваві гроші не пахнуть?

Суперсучасна електроніка для літаків кремлівської верхівки досі постачається з Франції. Не зловили - не злодій?

Французька компанія, що базується в Шатору (Ендр), продовжує, незважаючи на міжнародні санкції, що стосуються Москви, оснащувати бортову електроніку російських літаків. Йдеться про найсучаснішу систему, яка керує всією бортовою електронікою з кабіни пілота - від освітлення кабіни до бортової мережі передачі та зв'язку. Її інсталює PGA - французька дочірня компанія американської групи Astronics.

Бізнес із росіянами не лише не припинився з початком повномасштабної війни, а лише розвинувся. Компанія заробила від €4 до €5 мільйонів, що відповідає оснащенню семи літаків. Серед літаків суперджети Іл-96 і Сухой 100 - цивільні повітряні судна, призначені для найвищого керівництва. Ними користуються зокрема Медведєв, Шойгу та Пєсков, а також деякі інші, разом з керівництвом ФСБ та аж до самого Путіна, який має власний Іл-96.

Щоб обійти санкції, PGA відправляє свої комплекти у контейнерах, заповнених камерами, кабелями та електронним обладнанням до компанії, що має майстерню на старій радянській базі поблизу Єревана. Коробки просто відправляють з Єревана до Москви, де на секретному аеродромі системи інсталюють

Щоб обійти санкції, PGA відправляє свої комплекти у контейнерах, заповнених камерами, кабелями та електронним обладнанням до компанії, що має майстерню на старій радянській базі поблизу Єревана. Коробки просто відправляють з Єревана до Москви, де на секретному аеродромі системи інсталюють. Це з'ясували завдяки трекерам - пристроям відстеження, які прикріплюються до вантажу. Платежі на користь французької фірми PGA проходять через Дубай (Об'єднані Арабські Емірати).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі