Замах на президента Зеленського не вдався! Агента розкрили в Польщі

Російського агента, який готував замах на українського президента, затримали польські спецслужби. Це ще не кінець?

Прокуратура Польщі заявила - вони затримали підозрюваного, який пропонував російським спецслужбам допомогу в організації замаху на президента України Володимира Зеленського. Він також хотів займатися розвідувальною діяльністю в Польщі, особливо на триторії міжнародного аеропорту в Жешуві. Інформацію підтверджують і в СБУ України. Це вже не вперше агенти РФ були помічені в європейських країнах, де вони здійснювали замахи на ворогів путінського режиму, опозиціонерів - та колишніх працівників російських спецслужб. Нам відомо лише про ті випадки, коли була доведена причетність російських агентів - на кшталт убивства Литвиненка чи невдалий замах на родину Скрипалів. Однак ще більше замахів, коли все було проведено чисто - залишилися невідомими.

Яскравий приклад російських спецоперацій за кордоном - вбивство Лева Троцького, яке здійснив громадянин Мексики й Іспанії Рамон Меркадер. Його завербували працівники Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) СРСР. І очевидно, що убивство, яке вчинив іноземець - дозволило приховати "російський" слід в ліквідації одного з найхаризматичніших опонентів Сталіна. Можна як завгодно ставитися до Троцького, однак те, що його фізичне знищення було завданням першочергової ваги для Сталіна - сумніву не піддається. Так само й російский диктатор Путін вважає, що лише шляхом фізичного знищення президента Зеленського він може досягнути своєї мети - політичної дестабілізації України, знищення її державності та перетворення нашої країни на свого сателіта, якою є зараз Білорусь.

Тим більше, що міжнародний аеропорт Жешув є великим транспортним хабом поблизу кордону України, Росії й Польщі. Саме звідси відбуваються вильоти українських посадовців у інші країни світу. Сюди прибув президент США Джо Байден під час історичного візиту в Україну. Тож якби замах вдався - це стало би ляпасом всьому демократичному світу і США зокрема. Це би показало, що Путін є наймогутнішим і найнебезпечнішим світовим лідером, якого всі мають боятися і поважати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі