Справа не в Зеленському. Чому вожді міняються, а країна - ні

Важко зрозуміти, як так виходить, що одні просто зараз помирають за Україну, а інші набивають кишені та дискредитують військове командування

Багато хто думає, що Зеленський у всьому винен. От якби був Порошенко, тоді б грошей було багато, зброї ще більше, ніхто б не ховався від мобілізації, та взагалі не сталося б війни. Віруючі в Петра настільки йому вірні, що якби сам Ісус сьогодні спустився на грішну землю, вони б не відмовилися від свого месії.

Але як це б вплинуло на Путіна та імперські плани Кремля? Ніяк. Війна була неминуча, навіть якщо "просто перестати стріляти". Війна була неминуча (і вона вже щосили йшла) 2014 року, коли, прийшовши до влади, Порошенко насамперед оголосив "перемир'я", яке коштувало нам багато крові. Війна була неминуча під час підписання першого підлого "Мінська", і під час трагедії Дебальцевого, коли був підписаний "Мінськ-2". Хто тиснув руку Путіну і чим це краще за бажання "подивитися в очі"?..

Майже всі генерали на місцях. Присягнули новому царю, потоки перенаправили, перефарбувалися, і ок

Не бачу різниці. Ще менше різниці на середніх і низових рівнях влади - чудовий пройдисвіт Гусєв за "шоколадних" сидів у Міноборони, за "зелених" успішно розвалював "Укроборонпром". Арахамія був там, і сьогодні тут. Майже всі генерали на місцях. Практично всі топ-менеджери міністерств і відомств - там же. Присягнули новому царю, потоки перенаправили, перефарбувалися, і ок.

Ви справді вірите, що Касьянов привів до влади Зеленського? Ой-ей, яка честь. Але якщо від вас пішла дружина - не треба звинувачувати в усьому коханця; подивіться на себе. П'ять років тому не Зеленський виграв вибори, а Порошенко програв самому собі в пух і прах. Протестне голосування - страшна річ; і якби сьогодні були вибори - Зеленський програв би так само.

Тому що нічого не змінилося. Як крали - так і крадуть. Як лицемірили - так і лицемірять. Як живе влада окремо - самозакохана, самовпевнена, обласкана лояльними ЗМІ та кишеньковими блогерами - так і живе. Як використовується адмінресурс, слідчі СБУ і МВС, прокурори і судді в особистих цілях і для розправи з конкурентами і неугодними - так і триває сьогодні.

Недостатньо просто змінити ім'я вождя. Немає месії. І бога, можливо, теж немає

Після початку великої війни, коли ворог ще був під Києвом, заїхавши якось у столицю з-під Макарова, я був здивований, наскільки в Києві було легше дихати, наскільки швидко вирішувалися всі питання. А тепер знову (уже давно) - повернулися володарі МВА, великі продажники і закупівельники, консультанти і рішали - і не підходь, вони свого не упустять ні при старій владі, ні при "новій".

Недостатньо просто змінити ім'я вождя. Немає месії. І бога, можливо, теж немає. Бо важко зрозуміти, як так виходить, що одні просто зараз помирають за Україну, а інші набивають кишені, дискредитують військове командування, перешкоджають роботі оборонної промисловості, зривають мобілізацію, знущаються над захисниками і патріотами. Не по-божому це.

Ви, панове, або хрестик зніміть, або труси одягніть. Доки не пізно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі