Всі підуть на фронт. А хто вироблятиме зброю?

Коли буде реєстр оборонних підприємств України, номер, статус, свідоцтво, залізна бронь, щоб військкомати дивилися на оборонщиків із такою самою повагою,як на бюрократів?

"Україна має виробляти сама або з партнерами всю необхідну їй зброю", - заявив президент і розповів, що провів засідання Ставки, повністю присвячене виробництву зброї та озброєнь наступного року. Домовилися виділити гроші і залучити партнерів.

Це чудово. Але скажіть, як можна збільшити випуск зброї в Україні, якщо ті ж виробники дронів живуть від контракту до контракту (якщо їм пощастить отримати контракт)? А коли немає контракту, їм не бронюють працівників і мобілізують їх в армію. Потім з'являється контракт - і працювати вже нікому.

Держава вимагає, щоб усі працівники були офіційно влаштовані, але тільки-но людина оформлюється на роботу - одразу приходить повістка з військкомату

Держава вимагає, щоб усі працівники були офіційно влаштовані, але тільки-но людина оформлюється на роботу - одразу приходить повістка з військкомату. І працівника в кращому разі забирають на кілька тижнів проходити ВЛК, у гіршому - на фронт. І хто тоді має робити дрони?

Скажіть, коли буде реєстр оборонних підприємств України, номер, статус, свідоцтво, залізна бронь, щоб військкомати дивилися на оборонщиків із такою самою повагою,як на бюрократів? Щоб усякі там перевіряльники не виймали душу, щоб орендодавці не проганяли людей із приміщень, щоб ті, хто робить зброю, не ховалися від тих, кому потрібна зброя у власній країні.

Гроші - не головне. Почніть із малого - не заважайте працювати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі