В Кремлі шукають виправдання обміну "азовців"

Але не знайшли нічого кращого за звичний пасаж про тортури за мотивами "распятого мальчіка"

Маргаріта Сімоньян рвонула виправдовувати обмін "азовців": мовляв, "верховному видніше", і взагалі, ніхто не обіцяв, що не мінятимуть. А кому не подобається – той агент укрів і Держдепу й розламує суспільство Росії, цілеспрямовано та свідомо.

Як я вже неодноразово казав, проблема кремлівської пропаганди – у відсутності чіткої методички і однозначної узгодженої позиції влади. Пєсков спускає одні тези, Лавров озвучує інші, Захарова пояснює третє, МО РФ взагалі перманентно несе маячню про "добру волю" і трильярди вбитих українців і збитих байрактарів. І в підсумку пропагандисти змушені лавірувати між цими заявами.

Хтось, як Скабєєва, не переймається і просто напряму озвучує навіть найабсурдніше. А от Сімоньян намагається творчо переробити.

Путін дійсно віддалився від всіх і перестав підтримувати спільну комунікацію у владній команді

Однак це не знімає проблеми практично відсутньої комунікації між "бункером", кремлівськими чиновниками і Генштабом. Путін дійсно віддалився від всіх і перестав підтримувати спільну комунікацію у владній команді.

Окрема проблема – в ідейних російських націоналістах та імперцях. Чим далі подібні групи від влади, чим менше від неї залежать, тим голосніше обурюються діями Кремля і їх наслідками. І російській владі вже доводиться якось на це реагувати.

Якщо Кремль заявить, що взяття якогось хутора є "великим тактичним досягненням" і тому "війну виграно" – пропаганда успішно закріпить це в мізках більшості

В історії з обміном "азовців" також довелось шукати пояснення своїм діям. Влада взяла день-два на роздуми, але все, що вигадала, – "верховному видніше" і звичний пасаж про тортури й страти за мотивами відомого "распятого мальчіка". Майже не завуальовані погрози невдоволеним вказують на загальний вектор розвитку ситуації: якщо Кремль заявить, що взяття якогось дрібного хутора є "великим тактичним досягненням" і тому "війну виграно, цілі досягнуто" – пропаганда це успішно закріпить в мізках більшості. А меншість або підкориться і погодиться, або буде покарана.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі