Заява Верещук щодо окупованих територій дає підстави для тривоги

З таким розумінням проблеми і підходом до її вирішення чекаймо нових і непересічних "сюрпризів"

Новий статус пані Верещук (4 листопада Верховна Рада призначила її на посаду віцепрем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. - Gazeta.ua) тепер зобов'язує нас реагувати на її заяви, адже вона не просто народний депутат, а віцепрем'єр на важливому напрямку.

Отже, одразу після свого призначення на запитання журналістів про звільнення окупованих територій пані Верещук сказала дещо, що дає підстави для тривоги.

Цитата: "Нам потрібно демонструвати і робити все, щоби люди відчували, що вони потрібні нашій державі, що вони тут є господарями, що незважаючи на те, чи зі Львова, чи з Краматорська, Донецька чи Луганська – ми всі українці".

Зі слів пані Верещук виглядає, що все оте на Донеччині і Луганщині відбувається, бо тамтешні мешканці не відчували належної уваги з боку України. Вони, як мабуть вважає Верещук, через нас усіх не відчували себе господарями на своїй землі. Те, як ми вважаємо себе українцями, напевно не зовсім вписувалося в уявлення тамтешніх про бажану українську спільноту. І от коли ми їх переконаємо, то війна мала би припинитися. Саме так я прочитав заяву пані віцепрем'єра. Тобто, війна триває не тому, що її розпочала Росія, а тому, що мешканці ОРДЛО щось не те відчували.

Зі слів пані Верещук виглядає, що все оте на Донеччині і Луганщині відбувається, бо тамтешні мешканці не відчували належної уваги з боку України

Кажучи іншими словами: у нас таки громадянська війна, а не російська збройна агресія. Тільки такий висновок мав би випливати зі сказаного Іриною Верещук. До речі, позиція Медведчука плюс-мінус збігається з тим, що заявила віцепрем'єр.

З таким розумінням проблеми і підходом до її вирішення чекаймо нових і непересічних "сюрпризів". Думаю, що новопризначений віцепрем'єр з цим не забариться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі