"Ювентус" має ті ж проблеми, що і "Шахтар"

Треба час, щоб навчитися грати без Роналду

Після третьої поразки за стартові 10 турів "Ювентус" відстає від лідера - "Мілана" - вже на 13 очок. Очевидно, про чемпіонство треба вже забути.

Мені бачаться кілька причин того, що сталося.

Перша - два попередні тренери, Саррі й Пірло, ставили команді невластивий і зовсім не італійський футбол з акцентом на атаку й вертикальними передачами. За задумом "Ювентус" мав би заграти в стилі дортмундської "Боруссії" чи бременського "Вердера" початку століття. Але цього не сталося. Аллегрі жахливо почав чемпіонат. У перших чотирьох турах мав дві поразки. Потім, здавалося, виправив ситуацію, бо мав кількаматчеву безпрограшну серію.

Однак це було оманливе враження. Лише одного разу "Ювентус" переміг крупно, коли здолав на виїзді "Мальме" в Лізі чемпіонів. Решта перемог були з рахунком – 1:0 або з перевагою в один м'яч. Тобто запасу міцності команда не мала.

Друга - кризу поглибила ситуація з Роналду. Хто би що не казав, але, коли з фільму йде головний герой, то решті артистів треба час, щоб визначитися з виконавцем ролі цього героя.

До речі, ідентична криза має місце в донецькому "Шахтарі". Тут теж немає явного лідера й команда страждає через це.

"Ювентус" вчинив нелогічно, коли вирішив повернути тренера, з яким уже колись попрощався

"Ювентус" вчинив нелогічно, коли вирішив повернути тренера, з яким уже колись попрощався. І за це теж доводиться розплачуватися.

Але вважаю, що у кінцевому підсумку Аллегрі з викликом упорається. Підйом у команди обов'язково буде й за зону Ліги чемпіонів туринці зачепляться.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі