Збірна Шевченка зіграла на високому рівні. Але є дві проблеми

Луніна підвела відсутність практики

Збірна України у грі проти Польщі показала дуже пристойний рух по полю. Це було несподівано. Футболісти, які не мають постійної ігрової практики, перш за все Зінченко і Ярмоленко, продемонстрували і швидкість, і техніку, й пристрасть. Загалом якість гри більшої частини команди була на високому рівні. Однак дві лінії залишали бажати кращого. Насамперед, атака, яка попереду зіграла на нуль. Можна говорити про масу моментів, але факт залишається фактом – забитих м'ячів не було. І друга проблема – воротарська. Лунін помилявся і помилявся часто. І не тільки через безглуздо пропущений м'яч, а й в інших епізодах. Що, в принципі, зрозуміло – Андрій не має постійної ігрової практики. На лінії він стоїть непогано, бо це можна натренувати, але гру на виходах, ігрові ситуації не натренуєш ніяк, бо вони трапляються лише під час матчів.

До того ж у воротарів, які давно не виходили на поле, присутня зайва мотивація. Вони так хочуть показати якісну гру, що перезбуджуються й припускаються дитячих помилок. Це у Хожуві і трапилося.

Добре зіграла вся середня лінія. Численні гольові ситуації біля воріт Польщі – заслуга півзахисників.

Добре зіграла вся середня лінія. Численні гольові ситуації біля воріт Польщі – заслуга півзахисників

Стосовно прийдешніх матчів у Лізі націй, то мені здається, що вівторкова гра проти Швейцарії буде складнішою, ніж суботня проти Німеччини. Швейцарії потрібні лише дві перемоги аби зрушити з останнього місця і не вилетіти до дивізіону "В". Вони будуть дуже заведеними. Німці – ні.

Звісно, мене непокоїть воротарська проблема. Вона виникла буквально за останній місяць. Виявилося, що вже два наші голкіпери втратили місце в "основі". Андрій Пятов теж дуже мало грає в клубі. Це може мати вирішальне значення в тих нервових матчах, що залишилося зіграти збірній України.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі