"Мілан" не боротиметься, якщо стане командою Ібрагімовича

39-річний швед може бути корисним команді ще один-два сезони

"Мілан" переміг "Інтер", вперше за 8 років очолив турнірну таблицю чемпіонату Італії. Героєм матчу став 39-річний Златан Ібрагімович. У двох матчах серії "А", де він грав, забив чотири м'ячі.

Ставлення до шведа у мене неоднозначне. Те, що він видатний футболіст, безсумнівно. У кожної цілі є доступні шляхи та засоби. Златан використовує всі, не зважаючи на переваги та недоліки.

39 років для форварда - достатньо багато. Не секрет, що із віком втрачається стартова швидкість, яка для нападника одна із головних чеснот. Протилежна сторона – досвід, який дозволяє точно дозувати навантаження для себе у кожному матчі, дуже грамотно обирати позицію та раціонально використовувати свій потенціал. Це у Ібри відверто захоплює.

У кожного своя ієрархія. Ті люди, яким Златан імпонує, скажуть що він на рівні Ліонеля Мессі, Кріштіану Роналду. Для мене він видатний футболіст. У шведа дуже високий середній рівень гри - клас міряється саме за цим показником. Тобто – у нього майже немає провальних матчів, натомість здатен на видатні. Нинішній тренер "Мілана" Стефано Піолі намагається систематизувати гру команди. На цьому рівні Ібрагімович виглядає непогано.

У шведа дуже високий середній рівень гри. Майже немає провальних матчів, натомість здатен на видатні

Як високо зможе потягнути Златан "Мілан" у цьому сезоні? Якщо це буде команда Ібрагімовича, то вони ні за що боротися не будуть. Златан міг би потягнути за собою команду років 10 тому. У 39 років він не витягне фізично. У "Мілані" існує декілька засобів доставки м'яча до воріт суперника. Вони не шукають Златана, як у "Реалі" раніше та нинішньому "Ювентусі" Роналду. У цьому плані "россонері" гнучкіші. Як структурна одиниця, шведський форвард ще сезон-другий може бути корисний команді. За хорошої командної гри "Мілан" може бути високо. В зоні Ліги чемпіонів точно. Враховуючи проблеми "Ювентуса", навіть виграти чемпіонат.

Ібрагімович – лідер, він дуже вимогливий до себе. Через власну героїзацію Златан може дати певний рівень вимогливості партнерам. Дозволити повірити, що вони здатні на більше.

Цей сезон Ібра відіграє точно. У форварда залишилася швидкість, він стартує дуже добре. Вміє розхитувати оппонента, обігрувати один в один. Далі все залежить від особистої мотивації грати на такому рівні.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі