У "Динамо" йде ремонт. Тому конкуренції з "Шахтарем" не буде

Тайсон, Марлос, Мораес та Ісмаїлі думатимуть, де провести свої останні роки у футболі

Програш "Шахтаря" – наслідок запаморочення від успіхів. Дві легкі перемоги над "Вольфсбургом" і "Базелем" зіграли злий жарт із донеччанами. Морально вони не були готові боротися через "не можу", зціпивши зуби.

Інша причина – тактична бідність майже всіх без винятку українських команд. "Шахтар" грає однаково проти "Динамо", "Колоса" й "Олімпіка". Це контроль м'яча, швидке вибігання у вільні зони. "Інтер" не залишив супернику метра вільного простору. Контроль м'яча був, а гольових моментів – ні. "Шахтар" не знав, як протидіяти опоненту.

Кваліфікованим вважається злодій, який має великий вибір ключів. З одним ключем у цій професії довго не протягнеш.

Біда в тому, що всі українські команди мають у своєму доробку один варіант тактики. Виняток – "Зоря". Луганськ грає тактично різноманітно, в залежності від суперника.

Біда в тому, що всі українські команди мають у своєму доробку один варіант тактики. Виняток – "Зоря"

У Лізі чемпіонів – те саме. Вибули команди, які не змогли відійти від свого стилю – "Барселона", "Манчестер Сіті".

В українській першості я інтриги не бачу. Слабшими стали "Зоря" й "Десна". У "Динамо" повним ходом іде ремонт. Сподіватися, на якісь успіхи під час цього процесу не варто. Цього року кияни – не конкурент "Шахтарю".

Інша річ, що після такого ляпасу в Лізі Європи, дещо зрозуміють і лідери "Шахтаря". Перш за все вікові гравці – Тайсон, Марлос, Мораєс та Ісмаїлі, який лікується. Перспектив у донецькій команді для них – все менше. Шансів поїхати на Захід – також. Ці гравці думатимуть, як і де провести свої останні роки в футболі.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі