Росіян запрошують 22 квітня підтримати вирок, який їм виніс Путін

Людство повинно путінську Росію виблювати, як виблювало Третій рейх

10 березня Путін, нарешті, погодився царювати в Росії довічно, "але за однієї умови, а саме: якщо Конституційний суд Російської Федерації дасть офіційний висновок, що така поправка не суперечитиме принципам і основним положенням Основного закону, Конституції". Кінець цитати.

Гумор Путіна можна гідно оцінити, якщо врахувати, що Конституційний суд очолює Валерій Зорькін. Людина, яка в 2004 радісно підтримала Путіна, який скасував вибори губернаторів. Людина, яка повинна була стояти на сторожі Конституції і в той самий час послідовно виступала проти статті 15 про пріоритет міжнародного права над російським. Людина, яка називала кріпосне право - "головною скріпою, що утримує внутрішню єдність нації" і сумувала щодо скасування кріпацтва. Валерій Зорькін і його Конституційний суд оголосять будь-яку путінську поправку такою, що не суперечить Основному закону країни, навіть якщо в цій поправці буде сказано, що в Росії останню тисячу років править Бог, якого звуть Володимир Путін.

Зорькін і його Конституційний суд оголосять будь-яку путінську поправку такою, що не суперечить Основному закону країни, навіть якщо в цій поправці буде сказано, що в Росії останню тисячу років править Бог, якого звуть Володимир Путін

Конституційний балаган завершено. Як сказала б Фаїна Раневська, пір'я павича облетіло, і оголилася звичайна куряча дупа. Щоб ознайомити росіян з цим органом обрали Валентину Терешкову, яка знайшла прості й зрозумілі слова, адекватні ситуації:

"Навіщо крутити і мудрувати, навіщо городити штучні конструкції?... не треба тут лукавити і мудрувати, людей хвилює, що буде після 2024 року". І тому, треба "закласти можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду вже відповідно до оновленої Конституції".

І Путін не став "крутити, мудрувати і лукавити" при обґрунтуванні свого рішення довічно правити Росією. Аргументів два.

Перший: "всередині країни у нас, на жаль, багато ще поки, що називається, зроблено, як в народі кажуть, "на живу нитку", і поки ще дуже багато у нас уразливого. Це стосується внутрішньополітичної стабільності, міжнаціональної і міжрелігійної злагоди, економічного і соціального розвитку".

Тобто, 20 років я все робив "на живу нитку", дайте мені ще 16, і я вам влаштую справжню стабільність, злагоду, а також розвиток…

20 років я все робив "на живу нитку", дайте мені ще 16, і я вам влаштую справжню стабільність, злагоду, а також розвиток

І другий аргумент, це, звичайно вороги внутрішні й зовнішні. Вони, ці вороги, не дрімають, вони весь час "чекають, що ми десь зробимо помилку або послизнемося, втратимо орієнтири або, ще того гірше, загрузнемо у внутрішніх чварах, які часом і підігрівають, підживлюють і навіть фінансують ззовні. Можна навіть порахувати, скільки на це виділяють ресурсів".

Зробивши довгоочікувану заяву про те, що він правитиме Росією вічно, Путін мимохідь відкинув пропозицію депутата Кареліна про дострокові вибори в Держдуму. Кажуть, що це було узгодженою пропозицією Володіна і Кирієнка. Мотиви цих двох зрозумілі. Для Кирієнка ця внутрішньополітична двіжуха важлива як інструмент підвищення своєї капіталізації шляхом висунення в якості головного пункту порядку денного за який він відповідає. Для Володіна - спосіб продовжити своє перебування на вершинах російської влади.

Але ніхто не зміг пояснити Путіну, навіщо особисто йому ця метушня. Навіщо, в умовах кризи, яку щойно влаштував Сечін, в умовах рубля, який впав разом з доходами населення, влаштовувати вибори? Щоб що? Щоб дати Навальному ще раз влаштувати "розумне голосування" і вивести народ на вулиці? Щоб платити садистам Золотова подвійну зарплату за те, що вони ламають ноги і руки мирним громадянам? Щоб постійно витирати сльози Памфіловій, котра вічно плаче, і буде змушена брехати і малювати результати? Так, і кого, питається, накажете випускати на ці дострокові вибори? "Єдину Росію", яка як та Гюльчитай, личко ховає на виборах? "Партію влади", у якій щойно звільнили її керівника?

22 квітня громадян Росії запрошують на захід, який не має ні найменшого відношення до Конституції РФ. Йдеться про підтримку вироку самим собі

Отже, все стало простим, зрозумілим і чорно-білим. 22 квітня громадян Росії запрошують на захід, який не має ні найменшого відношення до Конституції РФ. Йдеться про підтримку вироку самим собі. Кожному з нас. Вироку, який виніс Путін.

Чи згодні ми з тим, що до кінця свого життя країною правитиме кримінальник, що погрожує світу ядерною катастрофою, краде чужі території, який зробив злодійство основним законом економіки і весь час вбиває людей в своїй країна і за її межами? Давайте скажемо собі правду - це та дещиця що ми сьогодні можемо.

Сьогоднішня Росія - це Росія Путіна, іншої Росії не існує. "Запасної Росії", яка розмазана по всьому світу, про яку кілька разів згадував Віктор Шендерович в своїх виступах, не існує. Це все ностальгічні "бризки шампанського". Від путінської Росії нудить. Всіх, у кого збереглися нормальні фізіологічні реакції. Людство повинно цю путінську Росію виблювати. І воно її виблює. Як виблювало Третій рейх. На місці Третього рейху виникла хороша країна, ФРН, основа сучасної Європи. Що виникне на місці путінської Росії, поки незрозуміло. Шанс на те, що виникне щось прийнятне для проживання, є. У невеликому ступені величина цього шансу залежить від кількості людей, які 22 квітня скажуть Путіну "ні!". У будь-якій формі: на вулиці або в бюлетені - це вже неважливо. Найкраще в формі громадянської непокори.

Треба відокремити себе від путінської Росії. Критично необхідний цивільний Форум опору путінізму. І це вже питання не вибору кращого життя, а простого виживання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі