Гра "Ліверпуля" стала менш божевільною, зате ефективнішою

Клопп повинен бути прикладом для колег

"Ліверпуль" почав 2019 рік поразкою від "Манчестер Сіті". Це було 3 січня. Не враховуючи матчі в Лізі чемпіонів, команда більше не програла жодного поєдинку. Враховуючи, що Лігу чемпіонів-2019 вона виграла, то жодних поразок. Суцільні перемоги.

Підсумок 2019-го для "Ліверпуля":

1. Завершений план комплектування команди. Підписання Мінаміно – крок до майбутніх заробітків на трансферах і розширення експансії клубу до Азії.

2. Наяний ростер зростає постійно. В воротах бетонний Аллісон та цілком притомний Адріан. У захисті стовп Ван Дейк, чудові флангові Робертсон та Александр-Арнолд, Матип та Ловрен, Гомес, який здатний зіграти в центрі та на краю. Півзахист, який грає у різних поєднаннях. Фабіньйо – шикарний. Хендерсон після травми розкривається на позиції розігруючого півзахисника. Вейналдум двожильний, Кейта – швидкий та кмітливий, Лаллана поки не структурований, але цілком метикує по місцю, Окслейд-Чемберлен потужний та динамічний, Шакірі теж може бути корисним. Напад: Мане проводить найкращий сезон, Салах – непоганий, Фірміно стабільний. Орігі завжди готовий підстрахувати і теж небезпечний. Тож усі ростуть та розвиваються.

Фантастичні 55 очок після 19 матчів.16 очок за втраченими після першого кола – величезний гандикап. І практично гарантія чемпіонства

3. Гра, можливо, стала менш божевільною, але значно ефективнішою. Водночас вона залишається плавною та динамічною, шукаючою та знаходячою, злагодженою та взаємопідстраховочною. Насамперед, тому, що кожен гравець розуміє її душею та серцем. І в цьому заслуга тренера.

4. Тренер – Юрген Клопп. Так, матч з "Лестером" був ідеальним, як і квітневий проти "Барселони". У неділю обіграли вдома "Вулвергемптон". На класі. І уже заслуженно на талані. Пощастило. Фантастичні 55 очок після 19 матчів. 16 очок за втраченими після першого кола – величезний гандикап. І практично гарантія чемпіонства. Німець до цього йшов. Працював, терпів і прийшов. Великий тренер, яскравий приклад для всіх колег незалежно від виду спорту. Віра у свій футбол, своя філософія людського та професійного спілкування, харизма та уміння надихати підопічних.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі