Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
23.04.2014

Вимагаю у Турчинова оприлюднити таємні угоди між Януковичем і китайцями

Звернувся до в.о. Президента України з проханням оприлюднити тексти міжнародних угод, які були укладені В. Януковичем під час революційних подій в Україні у грудні 2013 року між Китайською Народною Республікою і Україною.

Як відомо, у жовтні 2013 року ЗМІ із посиланням на китайську пресу повідомляли про те, що в обмін на багатомільярдний кредит, КНР хоче отримати у власність до 3 млн. га ріллі, що становить близько 5% усієї сільськогосподарської землі в Україні. Згодом в тодішньому уряді України уточнили, що йдеться про кредит від Експортно-імпортного банку КНР у 3 млрд. доларів США, які можуть бути використані на встановлення систем іригації на площах, значно менших, ніж у повідомленнях ЗМІ. Фігурувала і низка інших, відмінних за змістом повідомлень.

У грудні 2013 року відбувся візит екс-президента України В.Ф.Януковича до Китаю, де відбулось підписання 10 міждержавних угод.

Разом з тим, текст вказаних угод не оприлюднений на веб-сайті Президента України та на урядовому порталі. Угоди досі втаємничені.

Вбачаю у цьому вкрай високу небезпеку, як для іміджу президентської гілки влади, так і для національної безпеки України. Адже жодної інформації про зміст вказаних угод немає.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі