Триндіть - не граблями поратись

Толоковий сезон у післяреволюційній Білій Церкві надто кволий. Справа у тім, що майже вся громадська активність - на передовій, біля виконкому. Стояти з красномовними плакатами та люструвати "владнонеугодних" - це, знаєте, архіважливо. Та поки одні "наближають" Європу парадним словоблудієм, інші швиденько згуртувались, похапали граблі і влаштували трудовий флешмоб на природі. Результат - кільканадцять міхів сміття та пляшок. Легкість на душі та втішена совість.

Прибирання в районі білоцерківської греблі - не перша цьогорічна акція "санітарного флешмобу". Минулого тижня "обліко моралє" отримав клапоть берега Росі біля дерев'яного мосту. Без політичного петінгу, дружньо й з позитивом група місцевої молоді зробила те, на чому інші зазвичай піяряться та пестять до мозолів своєї громадське лібідо.

Фото - учасників акції

Хто вони? Звичайні білоцерківці. Продавці, студенти, домогосподарки, бізнесмени. Хтось прийшлов із дружиною, хтось із...собакою, хтось з пакунком домашніх булок, котрі розійшлись, мов гарячі пиріжки, опісля спільно виконаної справи. Про цю (упевнена, не останню) акцію не напишуть у місцевій пресі, не знімуть ролика і не розмістять на ютюбі. От якби то був перенасичений метафорами виступ чергового "члена" чергового осередку - нема мови. Або ж - презентація чергової недолугої книжечки маразматичних віршів, виданої на кошти відсталого від мистецтва спонсора, з красномовною назвою "Я і революція", або "Я і майдан".

Кликали "санітари" до своїх лав і громадських діячів, колег-активістів. Щоправда, ті їх проігнорили, отож, трудового братання не відбулось. Прибирали самі. Бо у останніх на цей день і цей час було заплановано край важливе дійство - чергове віче біля мерії.

Та й двох наречених, як то кажуть, на весіллі не буває. У вас - своє. У них - своє. Мухи котлєтам не друзі.

Фото - учасників акції

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі