6+9=0?

Сьогодні ходила на тренінг "Жінки та чоловіки на ринку праці та в політиці". Чого пішла? Та просто так, від нічого робити. Тренер розповідала масу цікавих речей пов'язаних з поняттям - гендер. Дізналася, що це слово вперше злетіло з вуст психоаналітика Роберта Столлера у 1968 році. Про те, що важливими елементами створення гендерних відмінностей є підпорядкування жіночого начала чоловічому. Про багато ще розумностей, які не буду перераховувати. Та коли пішла з тренінгу, одразу подзвонила подрузі. Ну як тут не поділитися такими враженнями!?

Розмова з Русланкою звелась до того, що ми почали звинувачувати феміністок. А за те, що вони хочуть бути рівними з чоловіками.

- У малої є шкільний друг (дочці подруги 16 років) запросив в кіно. Квиток на фільм доця мала купувати за свої гроші, - розповіла Руслана. – В мою молодість така поведінка вважалася невихованою.

Жінки часто кажуть таку фразу: "Всі мужики – козли!" Та, хто таке каже – сама коза! На мою думку. Бо саме жінка народжує та виховує майбутнього чоловіка. Як мати навчить сина поважати дівчаток, таким він виросте для когось чоловіком, колегою, начальником, другом. Подруга Юля привчає 8-річного сина по вихідним приносити мамі каву в постіль. Прибирання, миття посуду та готування бутербродів для нього не покарання. Хатні клопоти для Нікіти - цікава подія. Через 15-ть років він спокійно допоможе своїй коханій прибрати в хаті, приготувати сніданок.

- Від моєї подруги пішов чоловік, - я продовжувала розмову з Русланою. – Поки вони були разом, він палець об палець не вдарив. Подруга мусила їздити зривати вени по заробіткам, щоб дітей вивчити. А той валявся на дивані і бухав. Після того, як вони розійшлися, у нього з'явилася нова дружина. І що… він з нею кинув пити, відкрив власний бізнес і купив машину. Зрозуміло, що нова жінка просто не стала перекидати на себе весь тягар спільного життя. Знайшла правильний підхід, за що і має прекрасного чоловіка.

Мені здається, суть жінки - бути мудрою, а не амбіційною активісткою. Жіноча мудрість – то її життєва хитрість, завдяки якій відкриваються будь-які двері. Мудрість – це мистецтво знаходити компроміси. І… як не соромно це казати… маніпулювати чоловіками.

Ми, жінки, потрібні в будь-яких сферах та направленнях. Безліч лідерів та величних осіб були жінками. Та чи не здається, що зараз від гендерної рівності лише чоловіки ожіночуються, а жінки очоловічуються? Ми, жінки, створюємо усі умови для того, щоб тягати весь вантаж на своїх плечах. І цим просто не даємо чоловікам відчувати себе чоловіками? А вони на нас за це ображаються, але не чинять опору. Особисто я хочу бути жінкою, а не трактором. На якому орють.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі