"Динамо-Суркіс" замість України?

Жоден з футбольних фахівців, котрі очолювали "Динамо" від часу приватизації клубу братами Суркісами, не зміг досягти яких-небудь визначних професійних  успіхів після роботи в "Динамо".

Похапцем залишивши збірну, котра ще нещодавно домінувала у першому таймі на "Уемблі" і прийнявши здавна омріяну пропозицію братів Суркісів очолити "Динамо", Олег Блохін таки потрапив в халепу.

Збірна без тренера

За влучним висловом Андрія Бондаря, у кишинівському матчі на полі були дві збірні Молдови. У Києві ж – ворота Чорногорії виявилися недосяжною вершиною, озирнути яку не вдалося хоча б здалеку.

Українці виглядали хаотично. У діях команди "без Блохіна" було багато суєти, сумбуру, мало – солідності й зовсім відсутня впевненість у раніше чи пізніше забитому м'ячі.

Досвід виведення одеського "Чорноморця" із вищої ліги до першої не допоміг Андрієві Балю як у Кишиневі, так і у Києві.

Не підказав, що треба робити і "можливий на 99 %" майбутній наставник збірної Заваров, котрий робив ґранда із "Арсенала" Рабиновича і теж зігрівав лавку.

Телекоментатор "Інтера" у розпачі просив, щоб хтось, хто його чує дав Блохіну телефон подзвонити Балеві.

У підсумку "ГУДБАЙ, БРАЗИЛІЯ!", як написав луганчанин Олександр Крамаренко ще після матчу з Молдовою.

І те, що так, здавалося, непогано розпочав Блохін виявилося вже звичним пшиком.

Які ж перспективи відкриваються перед Блохіним в "Динамо"?

Коломойський-Суркіс – боротьба за 2 місце?

Після завершення матчу "Дніпро" – "Динамо" Євген Коноплянка заявив, як про доконаний факт про те, що відтепер у "Дніпра" немає жодних проблем з тим, щоб зайняти 2-е місце в чемпіонаті України.

Цікаво що мав на увазі "зірковий" дніпропетровець?

Поразка у домашньому матчі фактично залишала "Дніпро" за бортом Ліги Чемпіонів 2013/14.

Напередодні матчу "Дніпро" – "Динамо" брати Суркіси літали до Стокгольму підтримати Ігоря Коломойського у Лізі Європи. Наступного дня Блохін, який, мов дитина, радів м'ячеві забитому у ворота луганської "Зорі", раптово захворів і не зміг очолити тренерський штаб у Дніпропетровську.

В результаті тепер і "Дніпро", й "Динамо" мають рівну кількість очок.

Схоже на те, що новому наставнику "Динамо" таки доведеться рахуватися з дружбою братів Суркісів і титульного спонсора клубу.

Подальша кар'єра тренерів "Динамо-Суркіс"

"Нехай збірну України тріумвіратом тренують Фоменко, Сабо і Морозов. Я з натхненням слухаю, як ці фахівці коментують футбол. І вони знають, що треба робити. От я не знаю", - не без сарказму пропонує Ігор Суркіс в ефірі каналу "2+2".

Безумовно, співпраця з Суркісами якимось чином знижує фахову майстерність тренерів.

Так з поверненням Метра у 1997 році, "Динамо" з тріумфом повернулося у Європу, двічі розгромивши "Барселону" та перемігши у наступному розіграші у чвертьфіналі "Реал". А що далі?

Оновившись легіонерами на кшталт Шацьких, Ідахора, Філімонова та Мамедова, команда зосередилася на боротьбі за нагороди внутрішнього чемпіонату. А Лобановський, здоров'я котрого і так було не блискучим, остаточно занеміг від спілкування із керівництвом клубу і такими гравцями, до яких "психологічну установку неможливо донести ніяким чином".

Чудовий футболіст Олексій Михайличенко, котрий подавав надії і у якості тренера, наступника Лобановського, співпрацюючи з Суркісами, поступово перетворився  у невротика з блатними замашками.

Пригадується епізод з його недостойною поведінкою, образливими вигуками на адресу колишнього динамівця Володимира Єзерського, котрий залишав поле, замінюючись в матчі "Динамо" – "Дніпро".

А Михайло Фоменко, Йожеф Сабо, Анатолій Дем'яненко? Яких професійних успіхів досягли ці тренери після роботи під керівництвом братів Суркісів?

Перед першим приходом у "Динамо" ЮрПалича команда пропускала в середньому три м'ячі за лігочемпіонівський поєдинок. Сьомін таки змінив гру команди, не осоромившись вкотре у Лізі та дійшовши до півфіналу Кубка УЕФА.

Проте, повернувшись до "Локомотива", Сьомін виявив повну профнепридатність і увійшовши другий раз у "ту саму річку",  хоч з компенсацією, але без почестей із неї щойно виплив.

Тепер настала черга Блохіна…


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі