Бульба від Бацьки

- Кожній родині Бацька дав по 500 рублів (близько 500 гривень), щоб картоплею на зиму запаслися, - похвастався знайомий Леонід з Мінську, де я нещодавно побувала.

Виявилося, Лукошенко вирішив хоч якось розрадити свій народ після квітневих подій з дефіцитом та ажіотажем на всі товари.

- У нас є город, бульба вродила своя. Тому ми за ці гроші холодильник "Мінськ -15" відремонтували, - каже Льоня. - Президент роздав гроші налічкою. Чек, куди люди потратили гроші, не вимагав.

- А ми 250 кілограмів картоплі купили, як слід, бо це найдешевший продукт з якого багато чого можна приготувати, - додала Наталія з Мінська. Працює вчителем фізики, отримує мінімальну зарплатню - близько 800 грн. на наші гроші.

У листопаді у Мінську закінчуються ярмарки, які тривають близько двох місяців. На площі столиці звозять з усієї країни вирощений врожай за оптовими цінами. Скуповувати продукти з'їжджаються з усіх навколишніх містечок.

- Картоплю продають по гривні, якщо перевести на ваші, - зауважує Льоня. - У нас пенсіонерів з ярмарків безкоштовно розвозять по домам на машинах, які спеціально стоять. Людина пред'являє посвідчення і її везуть. А учасників війни взагалі по країні безплатно везуть.

На вінницьких базарах картоплю віддають 2,5 грн. Вчора ввечері на ринку "Урожай" по п'ять. Нещодавно на оптовому продавали і по гривні. А от в одному з райцентрів, міська влада закуповує її для дитячих садків по 4 грн. Цікаво, де таку "дешеву" брали? А наш дорогоцінний Уряд, хоче запровадити непрямі методи оцінки доходів громадян. Тож, якщо мати-одиначка має породисту собаку, дома кондиціонер чи велосипед, автоматично втрачає право на соціальну допомогу - 240 гривень! Бо має за що жити. Їй допомога не потрібна. Навіщо ж цим жінкам ще й державу розкрадати?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі