неділя, 08 липня 2012 12:38
Юрій Сас
Юрій Сас
експерт Дослідницько-аналітичного центру "Енігма"

Яким має бути справжній кандидат у депутати - 2012

Микола Княжицький написав на аватарці: "Набридло жити в суспільстві легалізованої брехні". І дійсно, набридло. Вибори, що неминуче наближаються, розраховують на обсяги, а не на якість. На третьому році перебування при владі правляча партія продовжує списувати все на "помаранчевих" і тут же заявляє про "подолання руїни". Це мабуть означає, що малий бізнес перебуває в комі, великий поступово змінює власників, надаючи перевагу вихідцям з Донбасу. "Євро" вивернуло бюджетні кишені на мільярди, що тут же осіли в інших кишенях.

Псевдоопозиційна лідерка оголосила про зарплати в 1000 євро, пенсії - в 500. Залишається лише додати, що кожен отримає "скатєрть-самобранку" та "ковьор-самольот". І тут же в програмі об'єднаної опозиції з'являються більш скромні, але так само взяті зі стелі цифри: 2400 грн мінімальної зарплати. Навіщо? Місцеві адміністрації брешуть про показники "покращання" нагору, там їх брехню множать на потрібний коефіцієнт і видають за офіційну статистику.

Окремий сорт брехні - брехня від кандидатів в одномандатних округах. Підкуп виборців в усіх його можливих формах та проявах домінує в інформаційних потоках, які продукують брех-служби мажориторників. "Подарував", "надав", "виділив", "організував".

Кандидат в депутати законодавчого органу має заявити про наступні речі: політичну належність (намір приєднатися до тієї чи іншої фракції), законопроекти, які кандидат збирається внести чи підтримати, принципи організації роботи з виборцями після обрання. Якщо вже наша недосконала політична система передбачає необхідність "вирішення депутатом конкретних проблем округу", що вказує на вади функціонування державного механізму та слабкість системи місцевого самоврядування, то кандидат має викласти своє бачення того, які проблеми округу потребують такого втручання депутата та вказати шляхи їх вирішення (вимірювано і конкретно).

Надзвичайно важливо розуміти мотивацію того чи іншого кандидата. Для чого йому мандат? Для захисту або розширення бізнесу? Лобіювання інтересів фінансово-промислових груп? Для недоторканості? Або може для реалізації політичних принципів та програм? Для продовження політичної кар'єри? Для представництва інтересів соціальної групи або території?

От і все! Будь-яка інша інформація за межами цього, на моє глибоке переконання, потрапляє під розширене визначення маніпуляцій.

Неправдиву інформацію подають про місце роботи або рід занять. Голова Правління проблемного банку із зіпсованою репутацією скрізь представляється почесним президентом містоутворюючого підприємства, колишні контрабандисти національного масштабу ховаються за ширмами виставкових підприємств, а то й благодійних фондів. Тушки приховують свою політичну зраду, причетні до криміналу ретельно замазують в біографії судимості, а власники куплених державних нагрод повсюди стромляють їх в очі.

Шановні громадяни! Ігноруйте брехню! Зважайте лише на важливі речі. Важливо не те, скільки пральних машин роздасть дитячим садочкам кандидат, а як голосуватиме його картка. Якщо голосуватиме у ваших інтересах, то є шанс, що ваша громада стане спроможною забезпечити садочки всім необхідним і без таких хитроср..ких благодійників.

Зараз ви читаєте новину «Яким має бути справжній кандидат у депутати - 2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути