середа, 07 грудня 2011 05:45

У Всесвіті існує подібна до Землі планета

Астрономи національної аерокосмічної агенції США (НАСА) знайшли планету, яка найбільше схожа на Землю за умовами життя. Назвали її Кеплер-22, на честь телескопа, з допомогою якого зробили відкриття.

— Якщо у цієї планети є тверда поверхня, середня температура там може сягати плюс 21 градус за Цельсієм, — говорить астроном Вільям Борукі.

Погода на Кеплері-22 десь як у нас навесні. Температура на планеті така, що можлива наявність води. Припускають, більша частина поверхні вкрита океаном. За таких умов цілком імовірно, що на Кеплері є життя.

Ця планета розташована на відстані 600 світлових років від Землі у напрямку сузір'їв Лебедя і Ліри. Обертається навколо зірки, яка належить до того самого класу, що й Сонце. Вона трохи менша за наше світило і холодніша. Зате й Кеплер-22 трохи ближчий до цієї зірки, ніж Земля. Рік на планеті триває 290 днів.

— Це відкриття свідчить, що у нашій галактиці вирує життя, — каже астроном Алан Босс із університету Карнеґі у Вашингтоні.

Радіус Кеплера-22 більш як удвічі перевищує радіус Землі. Можливо, планета важча за нашу щонайменше у 36 разів.

Космічний телескоп "Кеплер" запустили на орбіту два роки тому. За цей час він знайшов 2326 планет поза межами Сонячної системи. На 48  науковці не виключають існування життя.

Зараз ви читаєте новину «У Всесвіті існує подібна до Землі планета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути