четвер, 10 грудня 2009 18:56

Туристи полетять у космос за півроку

Автор: фото з сайту www.wired.com
  Перший у світі космічний лайнер для туристів ”Спей Шип Ту” підніматиметься на висоту 140 кілометрів. Вартість квитків — від 200 тисяч доларів
Перший у світі космічний лайнер для туристів ”Спей Шип Ту” підніматиметься на висоту 140 кілометрів. Вартість квитків — від 200 тисяч доларів

Американська компанія "Вірджин Атлантік" презентувала перший у світі космічний лайнер для туристів. За півроку на земну орбіту полетить перша група із шести охочих. Квиток для одного коштуватиме від $200 тис. (1,6 млн грн. — "ГПУ").

Лайнер "Спей Шип Ту" складається з трьох частин: двох двигунів і відсіку для туристів. У салоні вісім місць — шість для подорожувальників і два для пілотів. Над головами пасажирів будуть ілюмінатори. Під час польоту вони зможуть роздивлятися зірки.

Корабель підніматиметься в небо на висоту 16 км. Потім центральний корпус із пасажирами відстиковуватиметься і летітиме далі іще на 110–120 км. Максимальна висота польоту — 140 км. Подорож триватиме 4 год.

— У наших космічних кораблях раніше використовували таку систему польотів, — розповідає "ГПУ" авіаконструктор із Києва Микола Ващенко, 58 років. — Радянський космічний човник "Буран" також міг стартувати з літака. Той вивозив його на висоту 50 кілометрів, потім човник відстиковувався і летів на орбіту сам.

Подорож на "Спей Шип Ту" буде дешевша, бо зараз політ на Міжнародну космічну станцію коштує $20 млн. Туристи мають бути готові до невагомості, вона триватиме 4 хв.

2010-го "Вірджин Атлантік" планує побудувати ще п"ять таких кораблів. Вартість кожного — $400 млн. Засновник компанії мільйонер Річард Бенсон, 59 років, каже, що на польоти вже записалися понад 100 осіб. У майбутньому має намір побудувати на орбіті космічний готель.  

Зараз ви читаєте новину «Туристи полетять у космос за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути