пʼятниця, 03 лютого 2012 05:15

Румунського екс-прем'єра посадять за корупцію

У понеділок верховний суд Румунії дав два роки в'язниці колишньому прем'єр-міністру 61-річному Адріану Нестасе. Його звинуватили у корупції. Політик заявляє, що не винен, і має намір подавати апеляцію.

— Це політичний процес. Мені мстяться за президентські вибори 2004-го. Переможець (президент Траян Бесеску. — "ГПУ") хоче поквитатися з переможеним, — говорить Нестасе.

Процес проти Адріана Нестасе почався у січні 2009-го. Відтоді заслухали близько 900 свідків. Звинувачення стверджує,  що вісім років тому екс-прем'єр незаконно отримав 1,6 млн євро на передвиборну кампанію, коли балотувався від соціал-демократичної партії на посаду президента. Тоді Нестасе програв вибори теперішньому главі держави 60-річному Траяну Бесеску.

Нестасе був прем'єр-міністром Румунії з 2000-го по 2004 рік.  Відомий як завзятий мисливець і рибалка. Одружений удруге. Його вважають лідером опозиції.

— Чесно кажучи, не очікував, що в Румунії коли-небудь засудять колишнього прем'єра. З точки зору реформування судової системи це добра ознака. Крок у правильному напрямку, — коментує політичний оглядач Мірча Маріан.

Лідери ЄС неодноразово заявляли, що румунська влада має боротися з корупціонерами.

Зараз ви читаєте новину «Румунського екс-прем'єра посадять за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути