вівторок, 17 вересня 2013 05:30

Пастор намагався спалити 2998 книг Корану

Поліція штату Флорида в США арештувала пастора 61-річного Террі Джонса, який віз вантажівкою примірники священної книги мусульман. Збирався спалити облиті керосином видання — по одному за кожну жертву терактів 11 вересня 2011-го в Нью-Йорку. Раніше кидав у вогонь як по одній, так і по кілька копій, що викликало обурення мусульман у світі, а в Єгипті Джонса заочно засудили до смерті. Террі Джонс також організовував антиісламські акції.

Місцем для спалення обрав тамтешнє містечко Тампа. Із пастором затримали його спільника, священика Марвіна Саппа. Їх звинуватили в незаконному перевезенні вогнепальної зброї та пального.

— Спалюючи Коран, він не може його знищити. Коран живе в серцях і розумах півтора мільярда людей. А спалення, як приниження святої книги — це приниження людини, — каже президент Афганістану 55-річний Хамід Карзай.

Про знищення вогнем книг Джонс уперше заговорив у липні 2010-го, коли збирався знищити 200 книг. Проти цього виступив Папа Римський, ООН, НАТО, ісламські країни та влада США. За рік він усе-таки здійснив свій намір в одній із церков Флориди.

Вважають, що пастор допомагав знімати фільм "Невинність мусульман", у якому пророка Мухаммеда зобразили вбивцею та гомосексуалістом. Стрічка спровокувала масові антиамериканські заворушення в азійських та африканських країнах. У лівійському місті Бенгазі тоді отруїли газом посла США та трьох працівників консульства.

Зараз ви читаєте новину «Пастор намагався спалити 2998 книг Корану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути