пʼятниця, 05 лютого 2016 05:05

Найкращий кухар світу застрелився

У неділю 30 січня найкращого кухаря світу 44-річного француза Бенуа Віольє знайшли ­застреленим у власному будинку. Поліція схиляється до версії самогубства. Поряд із тілом лежала гвинтівка.

Бенуа був власником ресторану "Ель готель де Вілль" в швейцарському містечку Криссьєр неподалік Лозанни. Кілька місяців тому заклад визнали найкращим у світі. Він отримав найвищу відзнаку — три "мішленівські" зірки. 2015-го очолив список 1000 найкращих ресторанів, за вер­сією МЗС Франції. Змагалися 48 ­країн.

В "Ель готель де Вілль" ­столик треба замовляти щонайменше за чотири місяці. Зазвичай чекають півроку. Фірмові страви шеф-­кухаря — фіолетовий морський їжак у теплому шампанському, медальйон із качиної печінки з фруктовим вином, смажена спинка молочного ягняти з гори Волішон із гірчицею й апельсиновим соком. Коштували від 380 швейцарських франків — 9 630 грн.

У понеділок Віольє планував відвідати презентацію нового випуску "Червоного путівника Мішлен" — авторитетного ресторанного рейтингу в Парижі. Там ресторан знову відзначили "трьома зірками".

— Заздрісники говорять, що міг таке зробити, бо ресторан вилетів зі списків, — каже друг Віольє. — Але, по-перше, нагороди не були важливими для Бенуа. По-друге, ресторан досі там. Він тяжко переживав смерть батька і вчителя. Не міг знайти нові ідеї. Можливо, це така страшна творча криза.

Бенуа Віольє мав дружину й 12-річного сина.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий кухар світу застрелився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути