вівторок, 25 грудня 2012 05:45

Люди в Південній Америці сприймають життя найпозитивніше

Найщасливіші люди на планеті живуть у Латинській Америці. Із цього континенту сім країн увійшли до десятки найщасливіших. Такі висновки зробили спеціалісти американського інституту досліджень громадської думки "Ґеллап", який провів соцопитування у 148 державах світу.

Людям ставили наступні запитання. Чи вчора ви добре відпочили? Протягом дня люди ставилися до вас із повагою? Чи усміхалися або сміялися вчора? Чи дізналися щось цікаве? Згадані почуття супроводжували вас протягом дня? Чи ви задоволені? У кожній із країн опитали майже по тисячі жителів.

На ці запитання ствердно відповіли 85% опитаних з Панами і Парагваю. Це найвищий показник. На 1% менше задоволених життям у Сальвадорі та Венесуелі. По 83% — у Тринідаді та Таїланді, по 82% — у Гватемалі та на Філіппінах, по 81% у Еквадорі та Коста-Риці.

Сьоме місце займає Гватемала, яка є серед лідерів у світі за кількістю вбивств, рівнем смертності й наркоторгівлі.

— Життя таке коротке, хіба час сумувати? Навіть якби мала багато грошей, проблеми б не зникли. Щоб бути щасливими, ми повинні сміятися над самими собою, — каже Марія Соліс, продавщиця трав на одному із панамських ринків.

Наголошує, що головне для щастя — друзі та сім'я.

— Більшість гватемальців доброзичливі. У нас така культура, що люди часто усміхаються. Не зважаючи на проблеми, що реально існують, ми живемо серед прекрасної природи, — каже інструктор із серфінгу 30-річний Луз Кастільо.

Жителі США опинилися на 33-му місці серед найщасливіших, французи і німці поділили 47-му сходинку. Найменше щасливих людей виявилося в Іраку, Вірменії та Сингапурі.

— Ми працюємо як воли. Нема ні сили ні часу думати про відпочинок. У голові весь час крутиться одна і та ж думка: коли ж наступна зустріч чи коли стікає термін виконання тих чи інших завдань? — коментує сингапурський бізнесмен 33-річний Річард Лоу.

Україна в цьому списку на 122-му місці. У нас більше щасливих людей, ніж в Індії, Румунії, Литві й Білорусі, проте менше, ніж, наприклад, у Росії, Монголії та Уганді.

Зараз ви читаєте новину «Люди в Південній Америці сприймають життя найпозитивніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути