пʼятниця, 26 серпня 2016 05:55

Колишній військовий місяць живе в аеропорту

46-річний британець Саймон Джонс понад місяць живе в аеропорту "Хітроу" — найбільш завантаженому в Європі. Колишній військовий у квітні втратив бізнес. Не мав чим заплатити за житло в Лондоні. Тоді вирішив оселитися в аеропорту, як герой фільму "Термінал".

— Ми не одразу зрозуміли, що він перебуває тут постійно, — каже співробітник служби безпеки "Хітроу" Калеб Вінстон. — Одна з прибиральниць поцікавилася, чому вже третю її зміну той чоловік не може вилетіти. Переглянули записи камер стеження — він жив тут два тижні. Вигнати його не можемо. Чоловік не порушує закон. Перебувати в аеропорту тривалий час не заборонено. Переходить з місця на місце. Миється в туалеті. Обідає недоїдками інших пасажирів. Увесь час шукає роботу за столиком у кафе, де є безкоштовний інтернет. Займає не дуже популярний куток. Там укладається спати. Ми вирішили спробувати допомогти чоловікові.

З'ясували, що Саймон Джонс — не справжнє його ім'я. Служив в Іраку, Афганістані, Сомалі, Анголі, Нігерії й Судані. Після відставки став приватним охоронцем. Працював у колишнього прем'єр-міністра Девіда Кемерона, саудівських шейхів, американських дипломатів. Кілька років супроводжував родину футболіста Девіда Бекхема.

— Я все втратив, коли розвалився мій бізнес, — каже Саймон. — Він був пов'язаний із ризикованими контрактами і тренуванням персоналу. Я хороший військовий і охоронець, але поганий бізнесмен. Дружина мене покинула через ці всі проблеми. Гроші залишилися на рахунках партнерів. Я не мав куди подітися. Просити допомоги у друзів соромився. Тоді згадав той фільм (стрічка режисера Стівена Спілберга про чоловіка, який жив кілька місяців в одному з аеропортів США. — ГПУ). Думав, залишуся на дві ночі, а тоді щось придумаю. Але поки що виходу не бачу. Хотів би боротися з тероризмом. Уже бачу недоліки в охороні "Хітроу".

Девід Бекхем пообіцяв допомогти колишньому охоронцю.

66 шахтарів оголосили безстрокове голодування в Ростовській області. Ще 120 людей готові приєднатися до акції. Усі працювали на шахтах підприємства "Кінгкоул" у місті Гуково. Грошей не отримують із травня 2015-го. У червні торік кілька шахт визнали банкрутами. З людьми не розрахувалися. На інші підприємства їх не перевели. Понад 2 тис. працівників заборгували 300 млн рублів — 118 млн грн.
У мерії Гукового шахтарям пообіцяли розрахуватися, коли розпродадуть майно шахт. Попередили, що цієї суми не вистачить. Копальні аварійні, обладнання застаріле. Мали до 1 вересня роздати частину боргів вугіллям. Але склади виявилися порожніми.

Зараз ви читаєте новину «Колишній військовий місяць живе в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути