пʼятниця, 10 лютого 2012 06:00

Греція відгородиться від Туреччини стіною

У березні греки почнуть будувати на кордоні з сусідньою Туреччиною подвійний паркан заввишки 5 м. Згори на ньому буде колючий дріт. Так сподіваються перекрити шлях для нелегальних мігрантів на територію ЄС. Щодня грецько-турецький кордон незаконно перетинають близько 250 людей.

Мур зведуть завдовжки 10 км. Будівництво обійдеться державі у понад 3 млн євро. Він буде оснащений камерами нічного бачення. Паркан побудують на проміжку від грецького містечка Кастаньєс до села Неа Вісса в прикордонному регіоні Еврос, неподалік північно-східної частини міста Орестіада. Через півроку обіцяють завершити спорудження.

— Торговці мають зрозуміти, що цей шлях буде недоступний. Їхнє життя ускладниться, — коментує міністр із захисту громадян Христос Папутсіс.

У понеділок він відвідав  Кастаньєс. На вулиці міністра чекали близько 40 протестувальників. Тримали транспаранти: "Припиніть будувати стіну".

Посилити прикордонний контроль від Греції вимагає Євросоюз, до якого входить країна. Європейські чиновники стверджують, близько 90%  нелегальних іммігрантів на територію ЄС проходять через Грецію. Жителів цієї країни неодноразово попереджали, що як не вирішать проблеми, їхню країну виключать із шенгенської зони. Греція має з Туреччиною близько 200 км кордону. Значна його частина проходить річкою Еврос. Торік через Туреччину на територію Євросоюзу незаконно потрапили близько 55 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Греція відгородиться від Туреччини стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути