пʼятниця, 29 березня 2013 06:30

Британка 20 років їсть лише картоплю

— Подруга в університетській їдальні змусила мене піднести виделку з їжею до рота. Та коли я побачила, що на виделці не картопля, у мене почалася паніка. Скочила з-за столу і почала махати руками. Виделка впала на підлогу, — розповідає британка 23-річна Клер Джонс.

Вона боїться їсти бодай щось, крім картоплі в мундирах, сиру чедер і капустяного салату. Коли бачить інші страви, починає тривожитися. За майже 20 років вона спожила понад 13 тис. кг бульби. Картоплю запікає в духовці, варить, смажить, інколи готує на парі. Шкірку при цьому не знімає.

— Мені вже в печінках ця картопля, але не можу ніяк зупинитися. Почуваюся хворою. Імунна система на нулі. Відчуваю сильну втому і дратівливість, — каже Клер.

Згадує, харчові розлади у неї почалися у 2-річному віці. Дівчинка вередувала, коли мати давала їй кашу чи овочі. Їла лише картоплю в шкуринці. Спочатку це вважали дитячою примхою.

— Коли мені було 5 років, зламала ногу. Лежала у лікарні. Я відмовлялася їсти те, що мені давали у тамтешній їдальні. Мама мусила щодня носити мені картоплю в мундирах.

Раз на рік на іменини мати купує торта, якого Клер жодного разу не скуштувала.

— На мій 21-й день народження мама принесла гігантський кекс. Заплатила шалені гроші — 50 фунтів (606 грн. — "ГПУ"). Трохи образилася, коли я відмовилася з'їсти хоча б шматочок, — каже дочка.

Має старшого на чотири роки брата Гленна. Він ніколи не зазнавав проблем із харчуванням.

Зараз ви читаєте новину «Британка 20 років їсть лише картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути