пʼятниця, 13 березня 2015 05:50

Австралієць відправив себе у посилці через три континенти
2

Родина планує заробити півтора мільйона доларів на історії подорожі 73-річного Реджинальда Спірса з Австралії (на фото)
Фото: ФОТО З САЙТА www.news.com.au
Ящик, у якому Спірс подолав 21 ти­сячу кілометрів. Там їхав сидячи

Про Реджинальда Спірса з австралійського міста Перт зняли фільм. 50 років тому Реґ надіслав себе у дерев'яному ящику з Великої Британії додому. Хотів приїхати на день народження доньки, але не мав грошей на літак.

22-річному Спірсу допоміг друг МакСорлі. Змайстрували дерев'яний ящик 91х76 см. Реґ мав зріст 2 м. Написали, що всередині клей. Надіслали від імені вигаданої британської хімічної компанії придуманій взуттєвій фабриці у Перті. Одержувач нібито мав заплатити за доставку. Реджинальда тримали паски всередині ящика. Він відкривався з обох боків. Чоловік міг вийти і походити багажним відділенням у літаку. На той час працював у відділі вантажних перевезень в аеропорту. Тож знав, як працює система. У 1960-х багажі доправляли під тиском та нагрівали. Спірс міг дихати і не мерз.

Перед мандрівкою не їв тиждень. Взяв паспорт, сік, дві банки спагеті, печиво, шоколад і жуйки.

17 жовтня 1964-го МакСорлі та двоє друзів помістили ящик зі Спірсом у вантажівку і привезли в аеропорт Гітроу.

Через туман рейс затримали на добу. За 4 год. Спірса завантажили на літак до Парижа. Тоді вирушив в Індію. Там ящик залишили на гарячому асфальті на 2 год. Чоловік ледь не помер від зневоднення. Звідти мав бути прямий рейс до Перта.

– Виліз з ящика, бо хотів у туалет, – згадує Спірс. – Доти ходив у пляшку. Коли виліз, поставив її на кришку ящика. В цей момент літак почав приземлятися, тож я заліз назад. Зовсім забув про пляшку. Зрозумів, що вдома, коли почув лайку вантажників, бо ящик важкий.

Подорож тривала 63 год. Пролетів 21 тис. км. Виліз, коли працівники аеропорту пішли курити. Звідти автостопом доїхав до Аделаїди.

Історія набула розголосу, бо Спірс забув повідомити МакСорлі про прибуття. Британець почав панікувати і розповів усе пресі.

– Цей випадок був початком сенсаційного життя Спірса, – розповідає син Маркус. З матір'ю написав книжку. – Після того він займався контрабандою. Називався трьома іменами. Його розшукували на трьох континентах. Урешті втік з коханкою.

1981-го Реґа з жінкою на прізвисько Енні заарештували в Австралії за контрабанду з Індії гашишу вартістю $1,2 млн.

– Жили, як Бонні та Клайд, – розповідає МакСорлі. – Реґ намагався заробити і його зловила поліція в Мумбаї. Хотіли перевезти гашиш на дні човна до Австралії. Їх ув'язнили в різних тюрмах. Вийшли під заставу й утекли. Потім Спірса затримали на Шри-Ланці. Австралійська влада перевезла його додому. Три роки працював у в'язниці. Енні повернулася до Реґа після дев'яти років розлуки.

2012-го Спірса судили за продаж марихуани та володіння револьвером. За рік обвинувачення зняли. Нині 73-річний чоловік живе з Енні та двома псами.

Зараз ви читаєте новину «Австралієць відправив себе у посилці через три континенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути