пʼятниця, 17 лютого 2012 06:00

Адель отримала шість "Ґреммі"

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  Британська співачка 23-річна Адель тримає шість статуеток на церемонії вручення американської музичної премії ”Ґреммі”
Британська співачка 23-річна Адель тримає шість статуеток на церемонії вручення американської музичної премії ”Ґреммі”

Шість статуеток американської музичної премії "Ґреммі" отримала британська джаз-поп співачка Адель Едкінс, 23 роки. Церемонія пройшла в місті Лос-Анджелес у неділю, 12 лютого. Адель називають "новою Емі Вайнхаус". За декілька днів до нагородження співачка заявила, що покине шоу-бізнес.

— Займусь особистим життям. Вийду заміж. Заведу дітей. Буду вирощувати овочі на грядці, — казала. Після "Ґреммі" передумала. Торік Адель зробили операцію на голосових зв'язках. На церемонії виступала вперше після хвороби.

Славу співачка здобула, коли виклала свою музику в Інтернеті.

— Здивувало, що Адель не брала участі в талант-шоу. За кордоном телевізійна індустрія і шоу-бізнес тісно пов'язані, — каже київський продюсер Ігор Кондратюк, 49 років. — Рейтинги, які учасники набирають на талант-шоу, перетворюються на заробляння грошей на цих артистах. У нас такого зв'язку немає. Але це не значить, що українці гірші. Думаєте, Пономарьов не міг би взяти "Ґреммі"? Міг би. Просто Адель живе у середовищі, де є шоу-бізнес, а наші артисти — де нема. Поки що наша музика тільки для внутрішнього використання. Епоха, коли можна було сказати, що диско — найпопулярніше, закінчилася. У нас же досі найпоширенішою є попса.

На "Ґреммі" їздила українська співачка 25-річна Міка Ньютон. Вдягла чорну мереживну сукню зі шлейфом і оголеною спиною.

— У Міки залишилися змішані емоції від церемонії. Грандіозна, пафосна подія, але її затьмарила смерть Вітні Ґ'юстон. Церемонія починалась з її пісні "Ай віл олвейз лав ю". Присутні слухали її стоячи, — розповідає продюсер Тимофій Нагорний, 42 роки. — Участь у цій церемонії — важка робота. Є спеціальні люди, які здійснюють підготовку до неї. Розказують, з якою швидкістю треба йти червоною доріжкою, як правильно позувати для фотографів, допомагають вибрати одяг. Ця церемонія була підготовкою для Міки. Наступного року виноситиме звідти статуетки.

Нагорода "Ґреммі" має 78 категорій . Найпрестижніші — "Запис року", "Альбом року", "Пісня року" та "Кращий новий артист". Цьогоріч три з них отримала Адель. "Кращим новим артистом" став американський гурт "Бон Івер". Рок-група з США "Фу Файтерс" здобула п'ять статуеток — усі призи в секції "Рок". Американську кантрі-співачку Елісон Краусс нагородили двома преміями. Тепер їх у неї 28. Це найбільше серед живих музикантів.

 

39,9

мільйона глядачів дивилися телетрансляцію 54-ї церемонії "Ґреммі". Більше було тільки 1984-го, коли Майкл Джексон переміг у восьми номінаціях. Торік глядачів було вдвічі менше.

 

Зараз ви читаєте новину «Адель отримала шість "Ґреммі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути