пʼятниця, 19 жовтня 2012 06:30

96-річний індус удруге став найстарішим у світі батьком

Автор: фото з сайта www.pixanews.com
  Індійський довгожитель Рамджит Рагав тримає новонародженого молодшого сина Ранджіта. Пізнє батьківство вважає Божою волею, але більше дітей не хоче
Індійський довгожитель Рамджит Рагав тримає новонародженого молодшого сина Ранджіта. Пізнє батьківство вважає Божою волею, але більше дітей не хоче

Індус Рамджит Рагав, 96 років, удруге став найстарішим батьком у світі. Минулого місяця в нього і дружини 54-річної Шакунтали народився син Ранджіт.

— А що я можу тепер зробити? Якщо так сталося, значить, Бог хоче, щоб у мене було двоє синів, — каже Рагав.

Подружжя живе у власному будинку з однією спальнею за 30 км від столиці Нью-Делі. Рамджит Рагав усе життя пропрацював фермером. Його дружина не працювала ніде. Познайомилися 22 роки тому біля храму. На той час Рамджит 25 років жив удівцем. Дітей у нього не було.

— Тоді йшов дощ. Я підійшов до Шакунтали і запросив зайти до мене додому. Із того часу і живемо разом. У неї не було на той час ні родичів, ні друзів. Спочатку ми дружили, я вчив її прийомам йоги, — розповідає.

Подружжя, яке майже 15 років було бездітним, усі сподівання покладає на синів. Мріють, щоб ті стали урядовцями. Старшому 2 роки.

— Добре, що маю ще одного сина. Навіть якщо один із них, не дай Боже, помре, буде кому передати прізвище. Більше дітей не хочемо. Цим треба дати раду, — пояснює старожил.

Каже, часто стикається із заздрістю сусідів, які запитують, у чому секрет його здоров'я.

— Вони дивуються, коли кажу, що кохаюся із жінкою три-чотири рази за ніч. Але секретів тут нема. На все воля Божа і дієта, — говорить.

У щоденному раціоні Рамджита мигдаль, вершкове масло і молоко.

Другий його син, як і перший, народився в державній лікарні. Був цілком здоровий. Лікарі запитали породіллю, хто батько. І тоді вона познайомила їх із Рамджитом. Медики довго сміялися і не могли повірити, що це правда.

— Не має значення, скільки йому років. Я люблю його таким, яким він є. Хоча інколи  Рамджит кричить на мене, — розповідає Шакунтала.

Родина живе на 550 рупій, майже 80 грн, щомісячної пенсії Рамджита. Інколи заможніші селяни приносять одяг чи їжу.

Зараз ви читаєте новину «96-річний індус удруге став найстарішим у світі батьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути