вівторок, 22 листопада 2016 05:10

140 пасажирів поїзда загинули через вигнуті рейки

У ніч проти 20 листопада в Індії зійшов із рейок пасажирський поїзд. Їхав із міста Патна до Індауру. Біля Канпура 14 із 23 вагонів з'їхали з колії. Перші два розплющились. Щонайменше 140 пасажирів загинули. Півсотні людей перебувають у реанімації, ще близько 30 не можуть ідентифікувати.

Речник індійської залізниці заявив, що рейки були вигнуті. За два тижні їх мали замінити.

— Спочатку почули дивний звук, — розповідає пасажир потяга 18-річний Ашх Кашид. Йому розтрощило руку. — Метал скреготав. Я зрозумів — щось не так. І раптом опинився затиснений між полицею і стіною, а рука — окремо. Жінці біля мене роздавило голову. Лежав і дивився на неї. Думав, що мені пощастило. Не стогнав. Рятувальники не могли добратися до нас. Кричали, що в тамбурі не вижив ніхто. Там — кривава каша. Люди з другого вагона не хотіли перелазити через трупи.

Розбиті вагони піднімали краном і розрізали, щоб дістати пасажирів. До операції залучили військових і поліцейських спецпризначенців.

— Рятувальники самі не впораються, — каже головний поліцейський штату Уттар-Прадеш Джавід Ахмед. — Люди всередині стікали кров'ю. Ми втрачали час. Ніхто не знав, скільки людей їхали в кожному вагоні.

Індійська залізниця — одна з найбільших у світі. Має 1,3 млн працівників, щодня перевозить 23 млн пасажирів.

До 1750 загиблих дісталися на третій день

20 лютого 2002-го загорівся вагон потяга Каїр — Луксор в Єгипті. Машиніст проїхав ще 10 км. За цей час вогонь перекинувся на шість вагонів. Згоріли 380 людей.

18 лютого 2004 року в Ірані з рейок зійшов вантажний потяг. У 51 вагоні були сірка, бензин, бавовна і добрива. Подивитися на аварію прийшли жителі села Хайям. Через спеку хімікати вибухнули. Загинули 320 людей. Село вигоріло.

26 грудня 2004-го на острові Шрі-Ланка хвиля цунамі змила потяг, що стояв за 10 м від води. Два вагони понесло в океан. Решту розкидало по узбережжю. Рятувальники змогли дістатися туди на третій день. Загинули 1750 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «140 пасажирів поїзда загинули через вигнуті рейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути